två till,

Hade visst bilder på de andra två med. Vilken tycker ni? Babydoll dress, Black icondress eller Forever dress?

     Eller  
                       Black icondress                                                          Forever dress

Klänningen,

 
Så, här är den. Klänningen jag kanske har imorgon. Beställde den för två månader sen, men har inte haft ngt tillfälle att ha den till. Vad tycker ni, passar det nu? Eller ska jag ha en svart klänning?

Beslutsångest,

Snart är det dags! Klä upp sig, packa ner fyrverkerier och bege sig till partyt för att välkomna det nya året. Längtar, längtar, lääängtaar!!! Wiiwii!

Jag skulle lägga upp bilder på klänningen och skorna jag tänkt ha. Men så klart ska inte de gå!! ÅÅÅÅH!!!
Det är iaf en babydoll dress från style by stars. Men har två andra klänningar från samma ställe, så jag vet inte riktigt vilken jag ska ta... Får sova på saken. haha

Idag har jag bara jobbat och tränat.
Jobb från 8 till 17.00.
30min promme till träningen, 60min spinning och 30min promme hem =)

Nu är jag sååå trött, så ja bara vill decka i sängen.

Kram
Anita


Postgubben,

Varje morgon kommer en man med posten hit till företaget. Samma person sen jag jobbade i somras. Han måste ändå vara världens snällaste! Varje morgon är han här prick 8.30. Han kör runt till andra före oss, hur varmt, kallt, regnigt eller soligt det än är så är postgubben alltid på bästaste bästa humör när han kommer hit. Han frågar alltid hur det står till och ber snällt och namntäckning på postlappen. Sen tackar han för sig, önskar än en trevlig dag och hoppar in i sin postbil för att fortsätta sin färd. På slutet av arbetsdagen kommer det en annan postbil och hämtar vår post. Det är olika som kör. Men ingen kan jämföras med morgonpostgubben! Han har en klass för sig själv i posten. hehe

Men nu saknar jag honom. Han har inte åkt hit på två dagar! Det har varit någon annan yngre tjej. Hoppas han haft en god jul och att han får ett gott nytt år, min postgubbe!

Klimakteriet, Here I come

God morgon,
Kom hem ganska sent igår, vid 12 tiden (sent för att vara jag). Skrev ett lång blogginlägg, och så försvann det. woho. Nu är jag trött. Vill bara sova. Men nej..jag sitter på jobbet. 8 timmar kvar.

Åkte in till stan och fika med ett par vänner jag inte träffat på ett tag. Vi brukade alltid tillbringa hela somrarna tillsammans, på basketplanen. Underbara minnen. Men då vi bor på olka håll ocg pluggar på olika gymnasium så har vi inte träffats så mycket. Nästan ingenting alls de senaste två åren.

De här tjejerna är hur kul som helst. Men jag passade bara inte in längre. Kände mig så konstig... så gammal. De pratade om alla klubbar de va på varje helg och alla killar de strula med, de va högljuda och använde massa slangord som jag inte hade någon aning om vad de betydde. Missförstå mig inte nu. Tjejerna är det ingen fel på. Det är mig det handlar om. haha Jag har blivit gammal. Mycket gammal (mitt beteende iaf) haha. jag kan sitta i timmar och diskutera med en 40-åring. Jag får alltid höra att jag är mogen för min ålder, och jag brukar ta det som en komplimang. Men nu känns det som att jag är steget från att gå in på konsum och köpa werthers karameller. hahaha Man blir väl så efter tre år som tränare. Alla föräldramöten och styrelsemöten man måste gå på och prata med vuxna. haha
Men det är bra.. jag tycker inte om skrikiga tonåringar :P

Prövade min nyårsoutfit igår me. En klänning från style by stars och gladiatorinspirerade heels från H&M. Är inte riktigt säker... Lägger upp bilder när jag kommer hem :)

Måste bara säga att jag inte mått såhär bra på länge nu. Allt känns så bra. Har inte hetsätit på en vecka. Det låter inte märkvärdigt, en vecka är ju inte så lång tid. Men för mig är det de. Förr var det varje dag, hela dagen (inte i skolan bara) i två år. Det har varit så otroligt skönt att slippa det och komma igång med träningen. Man mår så bra fysiskt och psykiskt. På den veckan har jag också gått ner 4 kilo. det är ju helt sjukt!!! Jag måste ha stoppat i mig hur mycket som helst! Men jag måste vara försiktig, får inte gå ner mycket mer. Det är farligt det här med att gå ner i vikt. Man kan bli beroende. Jag har både vänner och släktingar som fallit för den fällan...

Men nu kommer posten. SKa fixa det.

Ha det bäst.

kram
Anita

Planering,

Nu slutar jag snart min låga arbetsdag, 10 min kvar. De längsta 10 minuterna i mitt liv! haha

Först ska jag hem. byta om snabbt till träningskläder. Plocka med mig skor, vattenflaska och åka med päronen till morbror. Vara hos morbror en liten stund och vandra vidare till träningen som ligger 5 min ifrån. Jag ska träna i en timma och så kommer päronen från morbror och kör mig hem. Päronen åker vidare till en familjevän, jag ducshar, klär på mig snabbt och tar tåget in mot stan för en fika med vännerna. puuuh... hur ska jag hinna? det ska nog gå :)

En av mina vänner ska till Turkiet imorgon. Va skööt. För henne altså hehe

Nu ska jag rusa.

Kraam
Anita

En timma flak, sen biiil.

Det är ju studenten som gäller för mig snart. Längtar längtar längtar! men ändå inte haha Det är ju lite småläskigt det där med att söka till högskola och så. Iaf.. Jag förklarade för mina päron hur det skulle gå till. Så här såg konversationen ut. (Viktigt: läs det pappa säger med brytning!!haha)

Pappa: Anita, anita!! Gissa vad jag hitta till din stodent?!
Jag: Vadå?
Pappa: Sven-Ålååf på min jobb. Han kom idag med rosa biiiil. Jag sa: Sven-Ålååf, jag låna din rosa bil till min dotter stodeeeeent.
Jag: Men pappa vi ska åka flak hela klassen, så det behövs inte.
Pappa: Men Anita, det är ROSA biiiil!! ROSA biiiil.
Jag: Nej pappa, det behövs inte. Det är tradition att man åker flak.
Pappa: Okej Anita, en timma flak, sen biiiil.

Haha jag och Molle garvade i dar åt pappa. Han är så rolig när har försöker kompromissa. Ni vet mina päron är mästare på att pruta, så de använder sina kunskaper väl. Ännu bättre blir det med brytningen me.
Mitt och Molles motto: En timma flak, sen biiil!

Ps. Det blir igen rosa biiil. Ds.


Music is my morning drug,

Hej på er!
Nu sitter jag på jobbet och väntar på att det ska bli lunch. 10 min kvar. Det finns inte så mycket att göra här. Har fixat klart all post som kom, och nu sitter jag här och bara tar emot samtal. Det kanske ringer 1 gång på 20min. Det är inte kul att vara receptionist! haha

För att inte slösa bort tiden på skvallertidningar tog jag med mig lite plugg. Har suttit och skrivit på ett psykologiarbete. Nästan klar med det :) Men jag har mycket annat kvar. Mycket! Biologi, mer psykologi, fysik, arabiska... ja allt du kan tänka dig har jag prov i efter lovet. perfekt. haha

Kunde inte sova på hela kvällen igår. vet inte varför, va bara inte trött. Lyckades somna vid 5 tiden och då skulle jag upp om 1,5 timme. Gissa om jag var trött när jag vaknade?! Men min radio räddar mig alltid. Man blir pigg av musik! På morgonen lyssnar jag alltid på NRJ. men annars är det alternative rock som gäller ;) ColdPlay, Keane, The killers och allt annat bra. Men trotts en tidig morgon är min dag underbar!! hoppas ni har det bra me!

Nu ska jag på lunch!
Ha de braa!
Hej


Veckan slut,

Nu är söndagen slut. Min söndag iaf. Det betyder att det är måndag imorgon, vilket betyder att jag ska jobba. Måste upp 6.30. neeeej! haha

Idag va det en superskön dag. Shoppade (mat), bakade (eller jaah.. försökte iaf) och tränade. Det va så underbart på träningen. Det var det jobbigaste passet på länge. Kunde knappt andas på slutet haha Men känslan efter! Den ni.. den är såå bra. Nu längtar jag till morgondagens träning. Det ska bli lite coure och kanske ett jumpa pass me. =D

Har beställt en kamera nu me. äntligen. En Canon IXUS 870 IS är på väg hit! wii. Den finns i silver, guld, svart och brunt. Silver tycker jag är så vanligt. Vill ha något kul. Den svarta ser tråkig ut. Den bruna va sååå snygg! men den fanns självklart inte. Så det fick bli en guld. Jag är nöjd :) Nu får vi hoppas på att den är bra. Det står att det ska ta 1-3 dagar att få hem den. Vill ju ha den till nyår. Men ja tror inte den hinner hit. De har säkert hur mycket som helst att skicka iväg nu vid jul och nyår. Men hoppas!!
Nu ska det sovas. Snart iaf.
Gonatt!

Kram
Anita

Anitas Angels,

Ibland mår man bara skit. Man kanske har bråttom någonstans. Till skolan, till jobbet eller vart som helst. Man håller tillbaka tårarna så gott det går. Man vill bara gräva ner sig. Allt känns bara hopplöst. Men så helt plötsligt går en person förbi och ler mot en och allt blir bra igen. Det leendet, den personen räddar dagen. Det spelar ingen roll om man inte ens sätt den personen förr. Allt blir bra av det där leendet. Allt blir så bra bara. Dessa människor kallar jag änglar. De människor som ger en lite hopp när allt verkar vara kört. De människorna är mina änglar.

Så nästa gång du går förbi någon, bjud på ett leende. Du behöver inte ens säga hej. Bara le. Visst, några kommer tycka du är helt skum. Andra kommer tro att du flörtar med dem. Men för vissa är du dagens räddare, deras ängel. och det är det som spelar roll. De människor man lyser upp dagen för.













 

Vissa människor är bara för bra!

Satte mig i köket med mamma igår. Hon kollade på Körslaget. Jag har inte sett det förr men det va riktigt kul :) Varför va det kul? Jo, för en viss person va me! Timo Räisänen! Viste inte vem han va heller men fy vilken skön människa han verkar vara. Man blir bara föör glad! Rolig är ordet! Helt underbart. Älskar såna människor. och så har han världens coolaste stil me.

Till min besvikelse så åkte Timo ut. Tråkigt. och sån stalker som jag är så gick jag in på hans blogg. Läste med världens bredaste leende. haha Han är bara för bra. Om jag var yngre och va en sån där fjortis och om inte mina föräldrar gav mig onda ögat när jag nämnde killar skulle hela mitt rum vara tapetserat med hans bilder. Jag skulle skriva hans namn på mina armar, på alla bord och på varenda bok jag hittar. Jag skulle tala om honom oavbrutet så mina vänner fick bära med sig öronproppar när vi träffas. Jag skulle trycka upp T-shirts med bilder på honom och vilja döpa mitt barn efter honom. hahaha  Ne, men vissa människor blir man bara glad av :) 

 Läs bloggen! Lyssna på Musiken! Njut!

Nu ska en glad Anita springa till träningen!
Kram på er!

Smeten är alltid godast!

Jag har bakat! Hahaha Fyfan, jag har ingenting med bakning att göra! Det skulle bli mocka rutor... men det blev....jaa... ingen aning, jag har inget namn för det. Allt såg bra ut tills jag gjorde glasyren. Eller den är inte ens värd att kallas glasyr haha. Det blev bara en hel klump och när jag försökte smeta ut den på kakan förstörde jag den me. Såg helt sjukt ut. Men jag va tvungen att smaka iaf. Inte smart! Magen mår ju inte riktigt ok nu hahah. Blä. Jag lovar, jag ska hålla mig till färdigbakat!

Annars har jag, mamma och bror handlat lite mat. Vi åkte också förbi Siba, PC city, Computer City och ONOFF. Ingen hade den kameran jag ville ha :( Får beställa via nätet.

Ska snart på spinning!! wii! Ska bli kul och svettigt. puuh!

Har ni en bra dag?
Kram
Anita


Min dag,

Lite deppigt inlägg, de förra. Men jag var bara tvungen att få ut det. Bloggen är min tröst.

Min dag har faktiskt varit jättebra annars =) Vi va hos mormor, mamma bror och jag. Pappa jobbade. Det enda som saknades var träning. Det var ett pass idag, men det var kl 10. Jag sov då haha. Men imorgon, imorgon ska jag på spinnig!!! Wiii =D =D längtar! Imorgon ska jag mamma och bror åka och köpa mig en kamera me. Vilken ska jag ta? Kan inte välja!!! En rosa Samsung eller en guld Canon? Vad tycker ni?

Ska sova snart. Först måste jag bara berätta om Smuts och prutten. Det var nästan ett år sen, men vi skrattar fortfarande år det. Lika mycket nu som då. hahaha

Det finns alltid en tuff, snygg kille i skolan som alla tjejer (som inte kanner honom) springer efter. Den killen råkar gå i vår klass. Han har så mycket luft och han tror han är bättre än alla på allting. Vi kallar honom Smuts. Hahaha Det finns en historia bakom namnet med. Kanske berättar den någon gång. Iaf... Banan, Smuts, Jag (Nettan) och Kalkonen (min vän O) brukar för det mesta sitta tillsammans. Det gjorde vi denhär dagen. Det var en historia lektion. Vi skulle ha redovisningar och vi hade en tystlåten vikarie. Ghandi redovisar. Ghandi gör bort sig. Jag, banan och smuts skrattar lite (i vår klass skrattar alla åt den som gör bort sig. Vi delar tom ut pris för det) men det var inte så roligt. Vi blev tysta. Alla var tysta. Ghandi ska byta pappaer, så han blir också tyst. Hela klassrummet är tyst. Smuts ska passa på och lägga upp benet på stolen. Men något går fel. Han lägger en prutt! haha Alla hörde. Vikarien ville skratta men vågade inte. Alla i klassen ville skratta men lär bli för Ghandi redovisade. Jag, Banan och Smuts dog av garv. Vi kunde inte hålla oss. Vi började alla gråta av all skratt. Min mage och mina kinder värkte men jag kunde inte sluta skratta. Vi skrattade igenom hela den lektionen. Vi skrattade hela den dagen. Varje gång jag kollar på Smuts eller Banan skrattar vi fortfarande. Hahahaha! Ibland finns det inget bättre än att vara barnslig. Och ja, smuts fick sträck för det. haha

Ska försöka sova nu. Tveksamt att det går. Är pigg!!! Men har inget att göra.
Sov gott!
Kram
Anita

Ytlig vänskap,

Det var en gång fyra bästa vänner, S, C, O och Anita. De höll alltid ihop och de gjorde det mesta tillsammans. Anita brukade kalla dem The Fantastic four.

Den 26 september Skulle Anita fylla 18år. Som vanligt köppte de andra tre en fin present tillsammans och planerade en överraskning. Så som de gjorde varje gång någon av tjejerna fyllde år. Anita gick i samma klass som O. S och C gick i samma klass. Anita bodde också i samma port som C, så hon umgicks mycket med både C och O vid olika tillfällen.
En dag börjar C klaga på att O inte lägger tid i överraskningen lika mycket som S och C gör. C säger mycket dumma saker om O till Anita. Anita vet inte vad hon ska göra. Hon tycker om både O och C och vill inte göra någon illa. Hon blir bara tyst och försöker byta samtalsämne. C fortsätter. En tid senare börjar S också att klaga på O. Samtidigt som O är ledsen och säger till Anita att C och S beter sig konstigt och är kalla mot henne. Anita blir förvirrad. Hon vet inte vad hon ska göra. Hon sitter fast i mitten.

Efter Anitas födelsedag var det dags för C födelsedag. Det skulle planeras på nytt. O var fortfarande ledsen. S och C sa fortfarande taskiga saker om O. Tillslut tyckte Anita synd om O. Anita förklarade att det måste ha skett ett missförstånd mellan O och S, C. Anita och O sa till resten av tjejerna att de behövde prata och reda ut lite grejer. De fick ingen respons.
När tjejerna var tillsammans var allt som vanligt. Alla lotsades som om ingenting hänt. falskhet.

O har en pojkvän, M, som bor 6 timmar bort. De träffas kanske en gång var tredje månad. Och den kommande gången råkade vara på C födelsedag. M viste inte det och hade planerat en överraskning för O. Han hade bokat tågbiljetter och hyrt rum på hotell. Allt var betalt och klart. Men när han fick reda på födelsedagen var han tvungen att berätta för O. Hon var nu tvungen att välja mellan sin pojkvän och sin vän. Hon delade upp tiden. Pojkvännen skulle med på födelsedagen, på så sätt kunde hon vara med båda. C, som inte tyckte om M blev väldigt irriterad. Hon sa inget till O utan snackade massa skit om dem istället. Hon tog det som att O sket i henne och valde M före. Nu började det skitsnackas. C och S slog ihop sig mot O. Men de sa ingenting till henne. O märkte spänningen iaf, men hon sa inget. O ville inte förstöra C födelsedag.

Varje dag fick Anita höra massa skitsnack. Hon tröttnade. Anita sa emot. Som svar fick hon världens utskällning. S och C sa att hon höll med O bara för att de gick i samma klass. De vägrade höra på vad Anita hade att säga. Anita var inte på någons sida egentligen. Hon tyckte bara allt var ett missförstånd som gått för långt. O fortsatte att känna sig utstött av S och C.

Efter C födelsedag satte sig O vid Anita och bad henne berätta vad C och S sagt. O sa att hon viste att de sagt saker om henne och att hon hellre blev sårad av sanningen än att bli lurad av lögner. Anita som också känt sig nedtryckt av S och C orkade inte hålla sig mer och berättade en del saker för O, vilket Anita ångrar lite. För Anita är den tysta, blyga typen som inte vågar säga något och som får världens ångest om hon får någon att må dåligt. O mådde dåligt.

På lunchen satt alla tjejer tillsammans. O berättade för S och C hur hon kände och att fall de ville något så skulle de säga det till henne. Hon berättade inte vad Anita sagt. S och C började skrika på O. De dumförklarade henne och sa att allt var hennes fel. Att hon inte ställde upp för sina vänner. Alla i matsalen kollade och O sprang ut i tårar. Anita sprang efter, vilket i S och C ögon betyder att hon är på Os sida. De blev ovänner. De hälsade inte på varandra längre. Men Anita och C hade en lektion tillsammans och efter den går de alltid hem tillsammans. Så de gick hem tillsammans. Bråket kom upp på tal och Anita fick ytterligare en utskällning av C. Anita teg.

Två dagar senare sätter sig tjejerna för att lösa det hela. Då orkar inte Anita bli nedtryckt längre. Hon säger allt de sagt och berättar hur jävla omogna hon tyckte att S och C var. Självklart säger S och C att Anita ljuger. De säger att Anita är orsaken till hela bråket, att hon vill att O och S, C skulle bråka. Det var hopplöst. Anita teg ännu en gång. Hon orkade inte mer. O orkade inte heller mer. O teg hon med. Varför säga emot? Varför ens bry sig?! Det fanns ingen mening med det. Efter att S och C vänt på hela historien, dragit en massa lögner och fått allt att se ut som Anitas fel, "förlät "de O och Anita. De blev "vänner" igen. Det roliga är att S inte vet att C pratar illa om henne med.

Anita hatar dem, S och C, fortfarande. Hata är ett starkt ord, men det passar perfekt här. De äcklar henne. I 12 år har Anita känt dem och i 12 år har de behandlat henne på detta sätt. Anita har fått nog. Hon tror inte på vänskap längre. Det finns inte för henne. Allt är bara lögn, falskhet. Vist Anita tycker fortfarande om O (hon gjorde inget fel), men Anita kan inte lita på någon så som hon gjorde förr. Hon vill inte. Anita och O umgås fortfarande lite  med S och C i skolan. De orkar inte bråka, så de bara låtsas. De blev falska de med. Men när S och C frågar Anita om hon vill med någonstans säger hon att hon har något annat planerat. Sanningen är att Anita försöker undvika dem så mycket som möjligt. Hon försöker bli av med dem. Hon vill inte mer. Men Anita märker att O börjar bli bättre vän med dem och Anita vill inte förstöra. Hon vet att O skulle vara på hennes "sida" och därför vill hon inte säga något. O verkar ha kul. Det är bara en termin kvar, sen är Anita fri. Sen kan Anita börja om på nytt. En ny skola, en ny stad och nya människor. Anita längtar. Hon längtar till mogna människor. Hon känner sig så annorlunda än alla andra på gymnasiet. Hon vill bort.


Träning är lycka,

Tjoho,
Allt bra med er?

Har inte gjort så mycket idag. Vi skulle på massa julbesök men pappa jobbar idag. hela familjen måste ju me. Pappa ska vara hemma vid 7 och då ska alla komma till oss =D ska bli jättekul.

Har precis kommit hem från Friskis, spinning. Va sköönt de va!! Peppande musik, träningssugna blickar och underbar stämning. Man blir på så bra humör. Köpte ett nytt kort me, för den kommande terminen.
Haha en sak som jag inte kunde sluta fnittra åt under träningen var att jag var den ända invandraren, blatten, svartskallen. hahah. Vad gör ni blattar? Vart är ni? hahah.

Måste hoppa in i duschen nu.
Har ni shoppat på rean idag? Hittat ngt? Jag orkade inte. För mycket folk haha

Kram på er!
Anita

Sockerbomb,

Nu har va varit hemma hos mormor på julbesök.

Julbesöken går ut på att dricka baileys (eller ngt liknande) i miniglas (liknande shotglas) men man shotar inte. man dricker det lite i taget. som vilken annan dricka som helst.
Sen efter det bjuds de på sötsak efter sötsak. Och det är inte bullar vi talar om nu haha ne då. Tänk på det sötaste du kan komma på, multiplisera det med 15 och addera det med 50 så får du sötheten på de bakelser, kakor eller vad man nu kallar dem för som det bjuds på. och man måste äta. Annars... det finns inget annars.. man bara måste hahaha Jag kan känna hur mina gtänder fräter haha okej då inte så sött.. men ni förstår.

Jag måste köpa en ny kamera! några förslag? Tänkte kanske en Samsung L310w i Rosa. Men min morbror (som är insatt i sånna saker) tycker jag ska köra på en Canon IXUS 870 IS. Vad ska man ta?

Nu ska det bli lite fler besök.

Kram
Anita

Home sweet home!

Nu är vi hemma. Vilken underbar dag det har varit. På julen mår alla så bra. Alltig är bara sååå bra. Man har gått och längtat efter denhär dagen hur länge som helst nu. och nu är den slut. redan. tiden går så fort. för fört. Jag har varit så glad idag. Hälsat på alla och sagt god jul. även om jag inte känner personerna haha

Men det är inte slut än. Imorgon och och några dagar till ska vi åka runt till alla släktingar och vänner. Typ god-jul-besök. Det är hur mysigt som helst. och sen så kommer alla till oss med. Så man kanske besöker 3 familjer varje dag och får besök av 3 andra. som ett jul utbyte haha. Det är så bra. för då träffar man vänner och familj man inte träffat på länge.

Nu måste jag sova. Mina fötter är helt döda efter all dans. Ja, vi dansar på julen haha orientalisk dans. magdans hehe

Hur var er jul? Hoppas ni haft en bra jul ni med.

Gonatt
Kram
Anita

Makeover,

Så nu har jag fixat min Hollywood-lockar. Det är första gången jag lyckas =D
Såhär gjorde jag:

1. Dra fingrarna från pannan runt huvudet och sätt upp det översta håret i en toffs.
2. Locka underhåret och tupera. sära på lockarna och spraya med volymspray.
3. Locka överhåret. Sära på lockarna och spraya.
4. Böj dig fram och rufsa till håret lite. Spraya.
5. KLART! =)



Idag ska jag ha på mig: En kort rosa kjol med hög midja, en svart tubtopp och spetsleggings. En svart kofta me.
Så nu måste jag klä på mig och fixa sminket. Sen ska vi till kyrkan och sedan hem igen.

Ha det såå bra nu =D
GOD JUL
Anita

GOD JUL!

God Jul på er alla! Oj vad man har längtat. Äntligen är julen här!



Nu ska det lagas julmat!
Alla släktingar ska först komma hem till oss vid 7 eller 8. Julklappar delas ut o så. Vid 9 eller 10 åker vi alla till en lokal. Där finns några grannar och vänner med. och så firar vi till på morgonen =D
Men problemet nu.. vad ska jag ha på mig? hahahaha
Vad gör ni?

Kramar
Anita

Tick Tack Tick Tack,

oj vad tiden går sakta här. Har ingenting att göra. Ne jag vet, jag borde inte klaga. haha

Blåbär är fan farliga. haha man blir helt blå haha. Nu låter jag dum, men jag trode inte det var så mycket. haha Åt lite blåbär och så vart jag heeeelt blå på läpparna. haha. Smurf. Fick tvätta och gnugga hur länge som helst haha.

Nu har jag ont i magen =( lite. vet inte varför. Det är en timma kvar till hemgång. eller jag ska till centrum först. ska köpa brors julklapp och lite fler blåbär haha. Mer än halva företaget har redan gått. men efter som jag sitter i receotionen och har hand om telefonväxeln och posten måste jag vara kvar till prick 3...

Det känns lite tråkigt. Att jag inte ska jobba här mer än 3 dagar till. Även om det är långtråkigt så kommer jag att sakna det. =)

Kram
Anita - som ska träna på friskis idag.

Prata engelska!

Haha.. Fy va pinsamt! Det ringer och jag svarar som vanligt. Kunden börjar prata och jag förstår ingenting. Ingenting! Det var danska! Inte ett ord lyckades jag förstå. Kvinnan pratade på som om det var självklart att jag skulle förstå vad hon menade. Är det så? Ska jag kunna förstå danska? Det blev tyst i telefonen. Hon var klar med det hon ville säga och det var min tur att svara. Vad skulle jag säga? Det enda jag fick ut var ett tyst: ursäkta?! Hon körde om hela ramsan igen. Jag bad om ursäkt och sa att jag inte förstod. Hon lämnade över telefonen till någon annan som också han talade danska. Nu förstod jag lite. Det handlade om någonting på sidan 22 i vår katalog. Jag sa att jag skulle koppla vidare till Malin som har hand om det och har tillgång til prdukter i katalogen. Jag tror inte han förstod det, han körde om hela sin ramsa han med. "håll kvar i telefonen bara" Jag kopplade vidare. Lycka till Malin. Haha. Panik! Men trevliga vekade de vara (?).

Det roligaste av allt är att min mamma, som knappt kan prata svenska, förstår danska. vaah? Hur går det ihop? Är det mig det är fel på kanske? Men det är något med utländska föräldrar. De förstår allt som inte är ren svenska haha. Jag förstår inte ett ord av vad vår Kurdiske granne pratar om när han försöker säga något. Ingen av mina vänner förstår hans Svenska. Omöjligt! Men mina föräldrar. De babblar på som om de talade samma språk. hahah magi!

Nu ska jag på lunch snart. Är såååå hungrig!
Kram
Anita

Imorgon kommer tomten!

God morgon! en tidig sådan me. Alla har lov. till och med knappen&Hakim på NRJ morgon. Vad ska jag nu vakna till?haha
Har precis kommit fram till jobbet. Börjar 8. Ska jobba till 3 idag. Yes! Nu har jag inte så mycket att göra. Måste vänta på posten som kommer vid 8.30. Då drar mitt arbete igång. Det ringer inte så mycket nu heller. Så jag får inte svara så mycket i telefon heller.
Vad gör ni idag?

Så nu börjar dag 2 av mitt arbetsliv =D Önska mig lycka till.

Kram
Anita

Sjuk imorgon?

Brrrr va kallt det är här!! Nu är jag hemma =D lång dag. Jobb och simning efteråt. De va såå skönt att plaska lite. Efter gick jag hem med blött hår. Duktig Anita. mycket duktig! Gick även förbi konsum. Köpte lite frysta hallon och blåbär och yoghurt. imorgon blir det smothiee till frukost =) love it!

Det gick bra sen på jobbet. Lyckades på något sätt fixa frankeringen. Mirakel!!! Woho!
Annars var det inte så mycket mer action på jobbet. De flesta är på semester. Nu är det bara 4 arbetsdagar kvar =) Imorgon är det bara jobb till 3. Efter måste jag ner till centrum o panikhandla. Min bror har ingen julklapp än!! så måste jag hämta ut ett paket, H&M. wii.

ska nog lägga mig nu. det blir en tidig morgon. Förmodligen en snorig morgon med.

Men först! Ni måste in på Knappen&Hakims Blogg på NRJ och lyssna på Malin som sjunger Hallelujah!!! Kan inte sluta lyssna på den. Om och om igen. Får rysningar varje gång! älskar låten, och hennes röst e ju inte sämre den heller. In med der. In och lyssna. In och njut!

God natt
Kram
Anita

Problem,

Sitter på jobbet för första gången på 5 månader. Jag jobbar här på skolloven. I reseptionen på ett företag. Alldeles ensam, puuuh läskigt. Hade glömt hur tråkigt det egentligen var. Eller ah.. det är ju till och från. Telefonen ringer, jag svarar: Välkomen till (företagets namn) det är Anita. De säger vem de söker eller vad de vill ha hjälp med och jag kopplar dem vidare. Jag har hand om posten med. Frankera, skicka och ta emot. Men jag har ju sån tur.. så jag kommer hit på morgonen, ska sätta på frankeringsapparaten, och självklart så funkar den inte. Hon skom kan fixa den, vart e hon, Jo hon är sjuk. haha Hur gör ja nu? Det är ju hur mycket viktig post som helst som måste iväg! Måste fixa det!

Annars har det varit bra. Var lite svårt att vakna på morgonen bara, 06.30! Kan berätta lite om alla roliga människor som finns här sen haha De är jätte trevliga!

Nu måste jag fixa posten.

Kram
Anita

Bläää,

Jag försöker få upp bilder på armbanden ja gjort. Men nej, de vill bara inte! Hur gör man? Blää!

Nu är jag jättepirrig!! Jag ska jobba imorgon. Jag har inte varit där sen Juli. Ska dit o starta på en gång. Ingen som kan hjälpa mig finns där. alla är borta!! borta!!!!! Jag kommer inte ihåg allt! kommer jag ihåg allt? Hur gjorde man med utlands posten och hur kopplade man vidare samtal? vaaaah?!?!!? Ja kommer svimma snart. Paniik!

Nu måste jag varva ner med ett bad.

Kram
Anita


Höga på Tacos,

Igår var det tacos kväll! Jag och mina 3 närmsta vänner träffades, handlade, lagade och åt tacos =)
När vi fyra är tillsammans går det inte att stoppa flummandet.  Jag tror inte grannarna fick sova.

Min vän hade ett spel. Våghals. Snurra flaskan, välj ett kort (sanning eller konsekvens). Vi busringde, skickade skumma sms och avslöjade hemligheter. Till slut gick en busringning fel och vi blev påkomna. wops problem! Hahaha

Det var en superkul kväll!

Ha en bra fortsatt dag =)

Kram
Anita

Lugn,

Va sköt det är att bara sitta i tystnad och bara ta det lugnt. Så skulle jag skrivit nu om inte mamma tjata om att vi skulle städa, pappa tjata om läxor och utbildning och min bror retades om allt och alla. Haha. Inte en enda tyst minut här hemma.

Igår hade jag fullt upp. Från att jag öppnat ögonen tills dess att jag somna igen. Va helt slut.
Det var avslutning i skolan. Först i aulan var det sång och rektorns årliga tal. Sen var det klassrummet som gällde. Japp, vi hade sträckgalan. och vilken gala det var. Oscarsgalan slang dig i väggen! haha

Min klass är en... hur ska man säga... udda klass. Vi är inte rädda för att bli nörd stämplade, vilket vi är :P
Eftersom alla alltid gör bort sig (tex. banans redovisning) så började två i klassen (Mackan och Molle) att dela ut sträck. Ett sträck för varje dum kommentar. Det blev alvarligt och sträcken började dokumenteras vecka för vecka. De gjordes även listor, topp 10, varje vecka. Varje gång någon sa något dumt skrek alla STRÄCK och mackan eller molle drog ett sträck i sträckhäftet.

Igår på avslutningen skulle de som utmärkt sig lite extra få priser, sträckgalan hölls.
Det var programledare, nomineringar, galamusik, pausunderhållning, tjejer som kom in med vinnarens namn i guldkuvert, riktiga priser och 7 kategorier. Vinnarna höll t.o.m tacktal. hahah underbart!!

Efter avslutningen åkte jag och min vän (som vann 2 priser på galan) och handlade lite julklappar och material till våra armband. Det var sååå svårt att välja. Vi var borta från 11.00 till 18.00. Jag köpte julklappar till mina kusiner och pappa. Nu är det bara bror kvar!

När jag kom hem städade jag lite snabbt. Mina vänner kom lite senare och vi satt och gjorde våra armband =D Jättekul! Fina blev de me. Om jag lyckas lägger jag upp bilder senare. Jag gjorde 5 armband. Ett ska min kusin få.
Efter det somnade jag på en gång.

Idag kanske vi ska på bio. Någon bra film nu?

Kraam
Anita

The day after tomorrow,

Nu har jag degat bara hemma. Meningen var att jag skulle till Friskis o köpa ett nytt kort. Men det blev så sent. Har istället legat framför datorn och kollat på How I mett your mother. Bästa!! Brukar ni se på den? Då måste ni hålla med om att de är me på top 5 bästa på Tv. Absoluut! Oj vad jag låter som en TV-nörd nu. hahah men så är det nu. Saknar bara ölen och ölmagen (som är på väg) :P

Imorgon är det terminsavslutning. wiiihii som jag har längtat!! Vi börjar tio i aulan och sen ska vi till klassrummet. Vi ska ha sträckgalan! haha förklarar vad det är imorgon. Det är iaf en av anledningarna till varför alla tycker vi är största töntklassen ahaha.. vi är bäst ju :P En dag kvar. Sen är jag friii!!! (i 3 veckor iaf)

Efter det ska jag och min vän åka och handla lite. Vi ska bland annat köpa lite material så vi kan göra egna armband =D det ska bli såååå kul!!

Vackraste låten: Eva Cassidy - Fields Of Gold
Lyssna HÄR!

Nu ska jag borta tänderna med min nya tandkräm; pepsodent white now.
Någon som testat den?

Gonatt mina söta...
Anita

Skäggiga klasskompisar,

Tjoho,
Idag var det sista seriösa dagen i skolan innan lovet. Imorgon är det ju bara någon sorts avslutning. Onödigt.
Efter en lång dag mötte jag mami i centrum och vi shoppa lite julklappar. Wii. Mamma köpte julklappar till grannarna och jag köpte en del av min kusins julklapp, hårprodukter, och mysiga  tofflor till mormor. Nu har jag brorsan, 2 kusiner, pappa och andra delen av kusinens julklapp kvar. Vill köpa något mer till min kära mormor me. Imorgon ska det shoppas, hoppas jag blir klar då. Tveksamt. Jag o mami fortsatte hem till mormor sen...

Gick och hämta ett paket från H&M idag (paket 2 av 3). Där i låg en paljettröja, guldiga sommarskor och det som skulle föreställa pappas julklapp. Har inte prövar skorna och tröjan än. Men pappas tröja var som ett tält!! Hela min familj kan få plats i den. Bara armarna var 2 meter  långa var Hahaha. Och min pappa är kort. kort och knubbig haha pappsen min. Nu måste jag hitta något annat till papi.

Idag på biologin:

Läraren: Vi består av 60% vatten...

Klassen: (Hälften leker med mobiler andra, hälften sover)

Läraren: Ja till och med hårstrån innehåller vatten. Det är därför det bildas små isbitar i skägget när man är ute och det är riktigt kallt. jo, jag tänkte på dig Julia.

Klassen: (Alla asgarvar. En ramlade av stolen)

Julia: (Känner på sin haka)

10min senare fattar läraren varför alla skrattar. Då försöker hon förklara att hon menade att Julia hade långt hår. Men skämtet var redan lagt och det fanns ingen chans att få tyst på klassen.  Hahahaa

Idag sjunger jag: Evermore - it's too late
Lyssna HÄR.

Vad har ni gjort idag?

Kraam
Anita

Klass international,

Jag har en rolig klass, de måste jag säga! Den bästa klassen hittills, lätt! Vi har allt haha
26 elever började läsa naturvetenskap tillsammans första året på gynasiet. Och från första dagen har alla våra lektioner varit speckade med skämt och skratt.

Det började med första skoldagen. Jag och en bekant (som idag är min bästa vän) innan dagen började och blev otroligt glada över att vi hittat någon va kände igen iaf. På väg till klassrummet förväntar vi oss bli bemötta av en klass med bara "nördiga" killar. Stora runda glasögon, byxorna uppdragna upp till bröstet, krulligt stort hår och hela det paketet. Men oj så fel vi hade. Vi går in i klassrummet och vår första tanke är: Vi måste ha kommit till IV inte NV. Där satt en grupp "50-cents" med hängbrallor, stora smycken och hög musik. hahah sen den dagen har vår klass alltid varit lite extra speciell. Det bästa var att det var så många olka nationaliteter blandade. Nämn vad ni vill, det fanns! Allt ifrån Indier till Svenskar till araber, chilenare, kurder.. vad ni vill! Nu sista året är vi bara 13. Det måste ändå vara rekord. Från 26 till 13!! 13!!

Jag har så många historier att berätta. Vet inte vart jag ska börja för att det är så många! Så fån och med idag kommer jag att dra några lite då och då. Självklart kommer det inte låta lika kul! Men jag kan säga att jag fått magrutor av att bara skratta i klassen. Jag går inte hem en enda dag utan att ha ont i kinderna.

Jag kan börja berätta lite om Banan (alla i klassen har ett fått nya namn, jag är nettan hehe). Banan är Irakie. Jag har så mycket att berätta om Banan så att jag kan hålla på i flera dagar. Han är iaf.. hur säger man... jo en riktig blatte! haha Han bryter lite och är heeelt lost när det kommer till gramatik. Han är helt enkelt klassens clown, utan tvekan!

Det var på en historia lektion. Min grupp, där banan var med, skulle ha en redovisning. Alla har varsin del. Banan börjar sin del bra. Men ja... det fortsätter tyvärr inte lika bra. På loppet av 2min lyckas han göra bort sig totalt. Han lyckas få Heliga Birgitta till Heliga Burgutta, alla börjar skratta. Han ska rätta sig och säger: Sköna Burgutta hahaha. Meningen efter lyckas han få Digerdöden till Tigerdöden. Vilken karaktär. Helt oförglömligt!

Vi kallar oss "klass international" haha

Nu ska det sovas!
God natt

Kram
Anita

Brun mage och magtröjor,

36 längder senare ligger jag här i sängen och är helt slut! Det är så skönt att simma och det är jättebra träning. Men man känner inte det. eller jo visst känns det, har världens träningsvärk. Men jag menar att det inte riktigt känns som om man tränar när man inte känner hur svetten rinner ned för pannan. Det är träning för mig, svett så att det ser ut som om man precis kommit ut ur duschen. Då känns det bra. Då har man tränat hårt. Hehe
Vi solade me, min vän o jag. Men man ser inte så stor skillnad i ansiktet =( Det gör man aldrig på mig. Min kropp blir jättebrun men mitt ansikte är som snövits. Haha

Gick och hämta ett paket som kommit från H&M. Där i låg 2 tröjor, en jacka, en väska och ett par skor. Älskar skorna, jackan och väskan men tröjorna... de sitter som magtröjor båda två :S. Så lång är jag inte! Brukar ha s i tröjor, men denhär gången ville jag ha dem lite hängande och pösiga så jag tog M. visst de vart pösiga, men det var på gränsen att min navel syntes. Är det inne med magtröjor eller?! ne, det måste vara något fel där. Haha De ska tillbaka, men först ska jag vänta på de andra två paketen som kommer snart. wiihii.

Hela huset luktar fisk nu! ja, mamma lagar fisk. Hmm nyttigt tänker ni. Men nej nej, låt er inte luras. Min mamma gör allt som är nyttigt till onyttigt. Japp hon friterar! Allt! haha nej, det är inte gott. Hon har inte fått mormors "laga god mat"- gen! haha. Ne då, mamma e duktig hon. och jag säger det inte bara för att jag måste. jag säger inte det bara för att jag inte ska få skuldkänslor sen. Icke! Eller?!

Nu ska jag bara lata mig resten av dagen. Borde plugga men det får vänta :P
Går runt och sjunger på The Long Blondes - You Could Have Both idag. Kan inte sluta!! Hittade inte ett bra klipp, men lyssna HÄR iaf.

Vad gör ni?

Kram
Anita

Wooohooo!!!

Skorna jag ville ha är på väg vem till mig nu!! Yeeeeass!! Har gått in på H&Ms hemsida varje dag nu och hoppats på att skorna ska finnas. och så när jag tappat hoppet så... så bara finns de där! Wiihuu! Nu hoppas jag att storleken passar. Jag har vanligtvis 39:or men de stod att de är små i storleken så jag tog 40. Hoppas de passar! Hoppas!


Ett par svarta är också på väg hit. Trodde inte jag skulle hitta de grå, så jag beställde svarta förra veckan. Aja, man kan inte ha för många skor haha

Nu ska jag till skolan. önska mig lycka till =)

Kraam
Anita

Dramatik,

Väckarklockan ringde 8.45. Ska jag stänga av den och fortsätta sova eller ska jag gå upp och gå till skolan? På hela 18 år har jag bara försovit mig en gång. En lördag när jag sov över hos min vän dan innan en matchdag. Men vi lyckades ändå hinna till samlingen på något konstigt sätt. Men idag, 4 år senare, hade jag samma känsla. Ögonen vägrade öppna och jag kunde bara inte kliva upp. Fortsatte sova. Missade två lektioner.

Skickar ett sms till min vän och säger att jag kommer till sista lektionen. Vi ska gå och simma efter det. Men då har hon me försovit sig. Oj vilken utskällning vi kommer få när lärarna ser oss. Vi är som piff och puff. När man tänker på den ena så tänker man på den andra me. Så om jag inte gör en läxa så tar lärarna ut det över henne me. och gör inte hon en läxa så får jag också skit. Nu har vi båda lyckats skolka två lektioner!! ojoj, vi är såå döda när vi sätter foten i den där skolan igen. Nu tror de vi kör någon sorts kollektivskolk. Jobbigt.

Men nu ska jag äta frukost. Slänga på mig lite kläder. Packa inför simningen och rulla iväg till skolan. Jag förväntar det värsta nu. Onda blickar och förhör. Så som polisen förhör en brottsling. Dramatiskt, jag vet. Så är våra lärare. De och mina föräldrar skulle komma bra överrens.
Vad gör ni underbara människor idag?

Kram
Anita


Besvikelse

Gjorde biologiprovet idag. Hade inte ens öppnat boken så ni kan ju gissa hur det gick.
Annars va hela dagen i skolan helt onödig. Bara massa utväderingar av kurser. Mina favoriter måste nog vara religion och psykologi.

Det enda jag såg fram emot var basketträningen idag. Har längtat i en hel vecka nu. gissa vad?! Den är inställd. Fyyfaan!
Vad ska jag göra nu? Vad gör ni?

En sak till. vad ger man för julklapp till en mormor som har fööör mycket av allt? Tänkte göra en korg, typ en goodiebasket, men vad ska jag lägga i? Någon?

Kraam
Anita


Tävling,

In på glitzybloggen och tävla om en riktigt bra goodiebag!


Finfina grejer!! (blid från glitzybloggen)

If tomorrow never comes,

Jag vill inte sova. Vill inte avsluta dagen. Inte för att denna dag är bättre än någon annan, utan för att jag inte vill starta morgondagen. Jag vill inte att det ska vara imorgon, tisdag. Ni ser, imorgon har jag ett biologi prov, kroppens fysiologi & anatomi. Jag har inte pluggat. Ingenting. Nada. Zero! Inte ens öppnat boken. Inte ens kikat på anteckningar. Ingenting. Det har varit många sena kvällar den här tiden.

Ibland har man så mycket att man bara lägger ner. Man stänger av. Skiter i allt, i alla, i sig själv. Bara skiter i. Ingenting är värt att bry sig om, kämpa för. Ingenting. Idag är en sån dag. Helgen var en sån helg. De två senaste åren var såna år (till och från). Jag vill bry mig, men har ingen ork.

Men imorgon är det tisdag. På tisdagar får jag glömma bort allt. En timma av frihet. Inga bekymmer. Det är basketträning. Man kan ju undra hur att studsa en boll kan göra så mycket. Men det är mer än så. Så mycket mer. Det är svårt att förklara. Men känslan jag får när jag är på basketplanen... ja allt känns bara bra då. Det påminner mig om de roliga tiderna. Då man mådde som bäst. Då det största bekymret man hade var att välja färg på läppglansen på morgonen. När jag är på basketplanen påminns jag om den tiden. Då allt handlade om smink, kläder och basket. När jag var yngre och längtade efter nya dagar. En timma varje tisdag. En underbar timma.

Nu ska jag nog försöka sova. Hoppas på att somna och vakna till en bra dag.
God natt

 



Kram
Anita

Jag lever,

Hej Hej,
Det har bara stått still i mitt huvud de senaste dagarna. Har inget att skriva, inget att säga.
Det är rätt så jobbigt nu, me plugget. Så allt annat har också blivit dåligt. I helgen har jag varit en sämre version av mig själv och det har inte känts bra. När stressen kommer, kommer den sidan av mig fram och ångesten.
Imorgon har jag mitt sista prov innan jullovet, så det känns ju skönt. Ska få lite vila. Jag ska jobba 5 dagar, receptionist, så det ska bli kul.

Men det värsta nu är inte all stress, utan det är ångesten. Jag vill gå till jobbet, för att jag tycker om folket där och det är superkul. Men jag vill inte gå dit, för jag vill inte behöva vakna varje morgon o ta på mig kläder. Jag känner mig så ful. Samma visa varje morgon. Det är så tröttsamt. Förra veckan va allt bra, eller bättre iaf. men nu, nu vill jag inte gå ut längre.
Min vänner vill gå ut på lördag. Jag vill inte gå med. jag vill inte klä upp mig. Jag kommer bara känna mig obekväm, inte snygg! fan. Måste de va så! Jag vill bara kunna slänga på mig vad som helst och känna mig som en prinsessa. Det här är för jobbigt, för tröttsamt. hur gör man?

Anita


Morfar,

Vaknade av att jag grät och jag kan inte sluta. Jag drömde om morfar. Han gick bort för 7 år sedan och jag kan fortfarande inte fatta det. Jag har aldrig och jag kommer nog aldrig träffa en snällare och mer underbar människa än vad min morfar var. Jag tror han aldrig skadade eller sårade någon under hela sitt liv. Om han råkade trampa på en myra tyckte han synd om den.

Jag och min familj bodde hos mormor och morfar tills jag blev 6 år. Morfar var min bästa vän. Han var som en mamma, en pappa, en morfar, en vän.... han var som allt för mig och min bror. Varje kväll, morgon och eftermiddag, nästan hela tiden brukade jag krypa upp i hans knä och han berättade spännande historier. Flera var från Tusen o en natt. Kommer aldrig att glömma dem. Efter skolan var det alltid morfar som kom och hämtade mig och vi promenerade hem tillsammans.

Han va min hjälte! Men sen en dag vart han sjuk. Läkarna sa att det inte var nägot alvarligt. Han blev bara sämre och sämre. tillslut orkade han inte resa sig upp längre. Det var cancer.

Jag kan inte säga hur mycket jag saknar honom. Det finns inte ord för det. Om jag blir hälften av vad min morfar var, kan jag skatta mig lycklig. Han är min förebild. Min goda sida har jag fått av honom. Älskar dig!

Ska försöka somna om nu. tveksamt.

Anita

Nobelpris nästa

Idag har det varit en mysig dag med luciafirande. Släkten va här o vi åt lussebullar och drack glögg. Alla förutom mormor, "Jag tycker om de svenska traditionerna, men det här med glögg förstår jag inte". Hahaha min kära mormor! älskar henne, min mormor.
Annars har jag städat och skrivit klart en artikel om filmfestivalen på skolan.

Gjorde precis ett Iq-test på Illustrerad Vetenskap. Och gissa vad?! Jag ligger på 118. Jag är "övernormal". hahaha övernormal?, det tvivlar jag stort på. Pröva ni med, pröva nu. Gör Iq-testet HÄR. Vad fick ni?
Jag ska pröva göra det igen sen på morgonen när jag är pigg o se om det blir någon skillnad. Va tror ni?

Idag har jag gått runt o sjungit på Justice ft. Simain- We Are Your Friends. Den vägrar försvinna! Tur att den är bra då =)  Lyssna HÄR.

Kram
Anita


Happiness,

God morgon!
Det var ett tag jag skrev. Har bara haft så otroligt mycket att göra. Så här kommer en sammanfattning...

Igår, fredag, var det lucia tåg och filmfestival. Vi såg på Juno och Ett öga rött. Lite sega filmer båda två, men budskapet är bra. Igår var det en drag med mycket glädje. Det fanns i luften liksom.

På vägen hem hade jag lite ångest. Skulle skriva en uppsats och skicka in den före 24.00. Jag hade inte börjat än. Skrev om Knutby församlingen och mordet. Vanligtvis när jag skriver uppsatser brukar jag tröttna på ämnet och bara önska att det tog slut. men inte den här gången. Jag ville bara fortsätta. När uppsatsen var klar fortsatte jag läsa i böckerna. Det var så intressant! Hur kan man bli manipulerad att  tro att man måste mörda, att det är guds vilja? Jag är själv lite kristen och lite troende, så jag förstår inte hur det kan gå så långt.
Det jag vill göra nu är att åka till Knutby och se med egna ögon hur församlingen fungerar, på riktigt, och hur det ser ut idag. Men det lär ju inte hända nu..

När jag kom hem från skolan såg jag att jag äntligen hade fått ett brev från barnfonden =D Mitt fadderbarn!
Han är sååå underbar, min lilla gubbe! Tiemoko heter han och är 6 år. Tillsammans med sin polygamiska familj (två fruar och en pappa) lever han i en lerhydda i Mali. Tiemoko har 4 syskon. Min Gulleplutt. Nu måste jag bara skicka tillbaka ett svarskuvert där jag accepterar Tiemoko som fadderbarn. Klart att jag gör det! Sen så kan jag börja skriva brev till honom och familjen. Tänkte skicka med bilder på mig o min familj med, kanske lite klistermärken och målarböcker med kritor. ååååå va kul =) Grejen är att man inte får skicka större än ett A5 vadderat brev. så man får begränsa sig. å så tar det 4 månader att få svar. Lycka!!

Idag ska jag mest ta det lugnt. Måste plugga me och städa, men det får bli lite senare.

Lite skön musik först:
Hello - Evanescence
Lyssna HÄR.

Kram
Anita

Inget för oss,

Hallå Hallå,
Oj vilken dag, lång! Började skolan 8.30 och slutade inte förs än 17.00. Helt slut!
Men inte tog de slut där. nee då, plugget har fortsatt hemma. Imorgon ska nämligen halvtidsrapporten av projektarbetet in. Min grupp har tuberkulos. Verkade vara intressant till en början. men nu efter en hel termin har man tröttnat.

Ja gissa vad jag gjorde idag. Jag åt lassange, visserligen var den vegetarisk men ändå!! Vi kunde inte hålla oss, min vän och jag. Haha. Att bara äta frukt och grönsaker är nog ingenting för oss. Men vi ska försöka äta så mycket frukt som möjligt iaf =) Viket jag har gjort idag. Det var frukt till frukost och massor med grönsaker till middag. Man blir så mycket piggare av det, det är det bästa =D

Annars har det varit en kul dag i skolan. Korken lossar mer och mer. Underbart!
Fick höra att ColdPlay ska komma till Sverige igen! JAAAAA! jag som missade förra. Dem är bara föör braa!! Älskar deras musik. Chris Martins röst får mig att rysa. Jag kan vara på hur dåligt humör som helst, men när han sjunger blir allt bra. Han har så mycket hopp i rösten.
Men nu gäller det att hitta någon att gå med. Jag är lite som det svarta fåret bland mina vänner när det kommer till musik. Men jag ska gå! Jag vill gå! Wiiihuu!

In the sun - Joseph Arthur ft. Chris Martin
Lyssna HÄR.

Nu ska det vilas.
Kramar
Anita

Andas,

Heej heej!!
Idag var det skola som vanligt! Boring :P Det är så mycket där nu så jag knappt hinner andas. Bara den här veckan har vi haft ett prov, 3 uppsatsinlämningar och andra läxor. Puuh! Men det är ju så nu, slut spurten innan jullovet.
Jag å min vän skulle ju vara nyttiga, äta bara frukt o grönt i två veckor. Jag har klarat mig så långt, men min vän... hahah.. Hon gick hem samma dag o åt annat. Hon är föör rolig. På lunchen sprang vi förbi konsum o handlade massor me frukt. Men hon kunde inte hålla sig ifrån lussebullarna. oj va vi skrattade. "En lussebulle gör väl inget Anita?! eller kanske två bara?!". Hahah.. den tjejen alltså!
 
Har inte gjort så mycket annat idag än att plugga. Det är religionsuppsatsen som jag brottas med nu, knutbyförsamlingen. Intressant faktiskt. Snart måste jag även sätta igång med en arabiska läxa. blää! haha
Ingen träning blr det för mig idag =( Får vänta tills på fredag, då ska jag o min "nyttiga" kompis simma. wiihuu! Längtar!

Ja som ni ser så har min dag inte varit kul alls. men ändå på något sätt har det varit en av de bästa. Sedan jag bestämde mig för att våga lite mer har allt varit så mycket enklare. Självförtroendet blir så mycket bättre. Förr så var det som en kork som täppte till allt. men för varje dag så lossar den lite mer. Idag började jag prata lite i klassrummet. sa mina åsikter o diskuterade lite med andra. Det är en självklarhet för andra men för mig är det värsta bedriften! Så idag firar jag det för mig själv. haha
Pröva lossa lite på korken ni med, jag lovar det kommer kännas så bra =)
Bra självförtroende
Ta hjälp av en inspirerande låt:
R. Kelly - The World's Greatest
Lyssna här.

"I'm that star up in the sky
I'm that mountain peak up high
Hey I made it
Mmm..
I'm the world's greatest"



Nu väntar arabiskan på mig. Vad gör ni?
Kramar
Anita

Borta bra, men basketplanen bäst!

Heejhopp!
Hemma från träningen o på bästa humör. nästan iaf :P
Det här med att gå ut ur sin zon har ju funkat hur bra som helst nu. Man blir så glad när man vågar göra nya grejer, hur fåniga eller mesiga de än e. De allra minsta grejerna kan göra så mycket! Som att till exempel våga säga sin åsikt och inte känna att man måste hålla med alla andra. Och på träningen idag... oj vilken förändring! Gissa vem som förr brukade vara tystast av alla. Jo, jag! och idag, gissa vem som pratade och skojade mest av alla. japp, moi! Visst fick jag lite fula blickar av den tjejen som annars alltid är i centrum men alla andra hade kul o jag me =)

Och nu när dagen blivit så bra och jag vill bara att den ska fortsätta så måste jag sova =( Skola imorgon.
Hoppas ni haft en bra dag! har ni?

Jo en sak till. Anledningen till varför jag bara nästan e på bästa humör. Har ni haft en vän, som ni trodde va er bästa vän. Men så när man är med andra så försöker hon bara trycka ner en?! Förstår ni hur jag menar. Tex. jag berättar för en annan vän att jag fick ett bra betyg på ett prov. Så ska hon få mig o e dålig ut genom att till exempel säga: "Aha, men var det inte du som fick G bara på förra provet?!"  Vaah?!  Vad svarar man på de liksom? och varför ens säga så? och sen idag på träningen. Jag gör ett snyggt poäng. "Bra Anita, de var på tiden, synd att det var felsteg bara!"  Vad svarar man då? Speciellt när det inte va felsteg heller! Jag brukar bara skratta och låtsas om det var ett skämt. Är det skämt eller som de andra tjejerna säger, avundsjuka? Jätte jobbigt! Man blir så nedstämd när man umgås me såna människor. såna som gör allt positivt till negativt. Vi har ändå varit bra (bästa?) vänner sedan vi var 6år! det borde inte vara så mellan oss! blir så trött av det.
Men nu ska vi inte deppa!! det var en superdag iaf!! =D =D

God natt alla! Luv u!
Kram
Anita


Anna Skipper?!

Tjohej!
Idag var det skola som vanligt. Inget intressant. Eller jo!! Vi hade labb på biologin och gissa vad vi gjorde!! Skärde upp får lungor och hjärtan. Fyyy!!! Vi skulle lära oss hur blodomloppet fungerar. Stackars får!

Idag fick jag en hjärtformad tvål i min kalender förresten =) wiihii

Nu till dagens nyhet. Nu när jag ändå har börjat förändra saker o ting så tänkte jag o min kära vän ändra på livsstilen lite. Vi ska bli supernyttiga!! För oj så mycket onyttigt vi stoppar i oss. Gaaalet mycket!! Så nu är det bestämt, vi ska bättra oss. Fram till jul ska vi bara äta frukt och grönsaker för att rensa kroppen. Bara frukt o grönt. två veckor, det borde vi klara. eller? nja tveksamt. men vi ska försöka. Vi ska klara det!! =)

mmmm.. det här ser inte så farligt ut vah?!


Nu är det träning som står på schemat, basket. wooho!
Vad gör ni?

Kraam
Anita


Shopping,

Hejsan!
Nu har jag varit hemma ett tag. Hade som vanligt bara en lektion idag.
Nu har jag klippt mig, ganska fint vart det =)
Jag passade på o shoppa lite me. Det fick bli lite snygga underkläder. När jag kom hem känndes det som om jag ville ha lite till nytt. så ja beställde lite grejer från H&M :P Det fick bli: en väska, en jacka/kappa och två tröjor. Ville ha ett par skor me, men de va slut =( har velat ha dem hur länge som helst, men min storlek hittar jag aldrig.

Skorna =(




Annars har det varit en helt okej dag, Hade tid hos sjuksystern, återbesök. Det gick väl bra. Jag har inte skött mig så jätte bra men en klar framgång har skett =) Nu ska jag plugga lite och vill å gärna träna idag. Tänkte gå ut o springa men nu regnar det så mycket. Kanske går o köper kort på friskis. Saknar stället faktiskt. spinning...mmm... hehe
Hur ser er dag ut? mer spännande än min?

Kramar
Anita


The comfort zone,

Sitter och kollar på Gossip Girl och mår som värst. Ja dagen startade bra, men nu sitter jag här med min ångest.  Som jag gjort många andra dagar och fy vad jag är trött på det. Det värsta är att det blivit en del av min vardag och hur mycket jag än vill bli av med det så kan jag inte se det framför mig. Det har gått så långt att jag inte ens kommer ihåg hur det var att bara vara "normal".

Men så ibland så hör man något...något som bara klickar. "get out of your comfort zone", sa de på gossip girl idag. och helt plötsligt klickade det. Min tränare brukade alltid stå och skrika åt oss på basketplanen "get out of your fucking comfort zone". Han ville att vi skulle utvecklas, att vi skulle våga utvecklas. och det är det jag måste göra nu. våga bli bättre. våga göra en förändring. och inte bara när det gäller matvanor. utan i allt. I have to get out of my fucking comfort zone! Nu ska det ske en förändring, en stor förändring. Jag tänker inte vara den lilla blyga tjejen längre, mammas lilla ängel, lärarnas favorit. Jag är trött på det. Det har blivit som ngn ond cirkel. Men nu ska den brytas, nu ska det ske en förändring. (tro inte att jag ska göra ngt som inte är bra nu :P)

Anita

Söndag,

Gomorgon =)
Nu är jag vaken, pigg och glad! Har precis anmält mig som fadder på barnfonden och öppnat dagens paket. Idag fick jag body butter. Skönt!
Idag står det inte så mycket på schemat. Vi ska plocka upp julgranen iaf =) woohoo.
Hoppas ni får en super dag. Hur ser dagen ut för er?
Kraam
Anita

Fadder,

Jag har länge velat bli aktiv i någon organisation, en organisation som hjälper barn i nöd. Barn i fattiga länder. Visst, min familj skänker pengar lite då och då. men jag vill göra det själv. Jag vill hjälpa. Det svåra är att välja organisation, jag vill hjälpa alla! Men det går ju inte. Jag vet iaf att jag vill bli fadder. Skulle precis anmäla mig som fadder på barnfonden, men så läste jag på Unicef att man kan bli världs förälder. Vilket av dem är bäst? Vilket hjälper mest? På barnfonden hjälper man ett barn. 200kr i månaden ger barnet mat, utbildning, kläder, hem osv. Man får bild på barnet och man får veta vart det befinner sig. De blir som att ha en extra familjemedlem =) Blir man världs förälder skänker man pengar som delas på många barn runt om i världen.
Någon som är fadder eller världs förälder?


Det är sent nu, ska sova på saken. På morgonen ska det vara bestämt och jag ska fixa det då! =)
Annars har det här varit den bästa dagen på länge. Har varit så glad. Har inte gjort något extra kul, men det har bara varit en underbar dag. Dagar som denna är bra. Dem tycker vi om.
Hoppas ni haft en bra dag me. Har ni?

Gonatt sötisar!
Kramar
Anita - med beslutsångest 

Onödigt kul,

Hej Hej,
Nu är jag tillbaka från mitt centrumbesök. Klippte mig inte, orkade inte vänta till 15.00. Men bokade tid till på måndag. Men det blev annat kul. jag köpte en julkalender från the body shop =) till mig själv haha. Så onödigt men oj så kul. Varje dag får man ett paket. wii. Allt kostade 700kr.


Hittills har jag fått:
1. Aqua lily- eau de toilette
2. White musik- Hair and Body wash for men (det får bli en av pappas julklappar)

3. Peppermint Foot Scrub
4. Fot fil
5. Duschsvamp
6. Nagelfil
(Allt i miniformat)
Helt onödigt, men kul! =)

Ett par leggings fick också följa med hem. Man kan inte ha för många av dem. Hittade en jättesöt kappa, men den var för stor =( Inga julklappar blev det heller.

Nu är det städning och plugg som gäller.
Ha en fortsatt bra dag.
Kram
Anita


Fullt upp,

Tjohoo,
Vilken härlig dag idag. Jag vet, vädret är inte så bra, men iaf =)
Kom precis hem, var ute o sprang, wiiii. Oj så underbart det var. Orkade knappt med ett varv i spåret hahah. Har fått så dålig kondis nu det senaste tiden. Men jag jobbar på det. Springa i regnet var mycket skönare än väntat. pröva. så ut me er nu, ut o spring. man känner sig så glad, så pigg.



Nu ska jag hoppa in i duschen. Ta en varm dusch. Sen ska jag ner till centrum. Shoppa lite på body shop hade jag tänkt, om de jag vill ha finns kvar. hoppas! Kolla in nya glitter. nyöppnad. Klippa mig (har så långt o slitet hår) och shoppa lite annat. =) Paniiik, jag måste köpa julklappar!!!

Efter det roliga kommer lite  mindre kul grejer. men de måste göras! Jag måste städa lite och plugga (mycket). Men det är en så bra dag idag så till och med det kommer att vara kul =)

Nu väntar duschen på mig. Vad gör ni idag?
Kram på er.
Anita

Natti,

Riktigt trött nu. Har ju varit duktig o simmat idag =)
Ville bara säga gonatt och ta had om er.


Kramar
Anita

Stress,

Stress uppstår genom obalans mellan kraven man har och den egena förmågan. Det kan vara stressigt att fatta egna beslut, ta ansvar, utveckla kunskaper och att vara oberoende. Men också när det uppstår obalans mellan ansträngning och belöning (pengar, betyg, karriär, status). Detta förvärras om man dessutom inte har någon att prata om det med.

Symptom på stress:
Ständig känsla av brist
Rökning, tröstätande, alkohol, droger
Dålig kost -Övervikt
Slarv, bristande uppmärksamhet
Dåligt minne
trötthet, dålig sömn
Ständiga förkylningar huvudverk, magont, värk i leder och muskler mm.
Nedstämdhet, håglöshet, otålighet, irritation
Agrgresivitet

Stressar man en lång tid kan man drabbas av alvarliga sjukdomar.

Följdsjukdomar vid långvarig stress:
Infektioer
Depressioner
Hjärt- och kärlsjukdomar
Åldersdiabetes
Kronisk muskelverk
Magsår
Cancer

Det är otroligt viktigt att återhemta sig vid stress. Att få tillfällen att vila och samla krafter. Att sträva efter balans mellan aktivitet och återhämtning.

Att återhämta sig:
Ta korta pauser
Äta lunch i lungn o ro
Kvällsvila
nattsömn
vila på helgen
Ta lov, sommarlov, jullov

Att jag ville skriva lite om stress var för att jag ville varna er för det. Visst det är stressigt med jobb, skola och allt annat. men hälsan är viktigare och det är okej att inte alltid hinna med allt. man får misslyckas ibland. Jag stressade otroligt mycket och det ledde till att jag tröståt och hetsåt som senare ledde till bulimi. det blev som ett beroende. och nu är jag fast. Det är något jag inte önskar min värsta fiende. Så till er alla, sluta stressa! ta det lugnt!




Idag har ja simmat =) va jätte skönt o nu ska jag vila lite. kolla på tv å så..

kraaam
Anita

Icke Godkänd,

God morgon,
Det är en bra morgon idag, även om jag vet att jag nu snart kommer skriva ett prov och bli underkänd. Nej, jag har inte läst på. orkar inte. Det är så mycket nu att jag inte orkar göra någonting. Inte bra. Känner ni så ibland? Lång skoldag idag. slutar vid 16.15.

Nu måste jag snart rusa till skolan.
Ha en bra dag =)
Kraam
Anita

Självkänsla,

Det är otroligt viktigt att ha en bra självkänsla. Allt blir så mycket enklare. Man tror på sig själv. Man tycker om sig själv. Man klarar det man vill klara. Tyvärr är det inte många som har så bra självkänsla. Jag är en av dem.

Jag mådde riktigt dåligt innan sommarlovet. Visste inte vem jag va eller vad jag höll på med. Kände mig så ful, så äcklig. Såg mig själv i spegeln och ville bara blunda. Hetsätningen var som värst och jag började gå upp i vikt. Hur mycket jag än tränade (7ggr i veckan) kunde jag inte jämna ut det kraftiga kaloriintaget. På två år har jag lagt på mig 12kg. Det har påverkat mitt självförtroende och min självkänsla. Jag var väldigt smal innan och så är jag lång, så jag är fortfarande inte överviktig. Har en helt normal kropp men det känns inte så. Ibland vill jag inte gå ut bara för att jag inte vill ta på mig kläder för att jag känner mig så ful. Det har varit riktigt jobbigt. Är det fortfarande. Det här är något jag skäms för, otroligt mycket. Och det är riktigt jobbigt att skriva om det. Alla mina vänner är trådsmala och otroligt vackra. Så alltid när vi är ute känner jag mig så konstig. lite som den fula ankungen. Jag får ofta höra att jag är vacker o allt men jag kan inte ta in det. kan inte tro på det.

Bristen på självkänsla och självförtroende fick mig att göra det jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag skönhetsopererade mig. "Fixade" näsan. Det var för 3 månader sedan. Jag förstår fortfarande inte att jag gjorde de. Det var inget större fel med min näsa. Jag hoppades nog på att må bättre. Jag trodde att när jag kom ut ur sjukhuset skulle allt vara bra. jag skulle känna mig så fin och så självsäker. Men så är det inte. Det är inte mitt utseende det är fel på, det är min självkänsla. Hur mycket jag än "fixar" kommer jag ändå inte känna mig tillräcklig.

Det har varit otroligt påfrestande att vakna på morgonen och gå till skolan. Jag vill inte gå. varje morgon är det samma sak. jag vill inte synas jag skäms. Varje gång någon tittar åt mitt håll känns det som om de tänker på min vikt. att jag gått upp i vikt. Och inte blir det bättre av att min mamma påpekar det hela tiden. Varje gång man träffar en släkting är de första de säger: Anita, du har gått upp i vikt. Sen efter ett tag tillägger de för att vara lite snälla: Men du är finare såhär. Finare såhär? Det är klart att jag inte känner mig fin när de första de säger är att jag blivit tjockare. Jag förstår inte vad meningen med att påpeka saken är! Jag hatar att få höra det. Hatar att få höra: Du ser bra ut, men du måste börja tänka på vad du äter. Av min egen mamma!!! Det gör så ont. Jag äter mer då. tröstäter. Jag hatar det. hatar det! Inte nog med att jag klandrar mig själv, så ska andra också göra det. Tror de inte att jag märker det själv?
Kommer aldrig glömma min 18års dag. Vi skulle ut, mina vänner och jag. Jag har klätt upp mig, ny klänning. Går till mamma och frågar vad hon tycker. Hennas svar: Oj, det syns att du har gått upp i vikt. du måste akta dig. Gissa hur kul jag hade den kvällen. Hemskt. Man säger inte så, inte innan ngn ska ut o fira sin 18års dag. inte över huvudtaget. Kommer aldrig att glömma... aldrig.

Tyck om er själva!!

Det blev inget plugg idag, orkar inte.

Kramar
Anita 


Puggdag,

God morgon!
Ville bara säga de =)
Men hur mår ni idag?
Träningen igår var jättekul. oj så dålig ja va, missade närskott o allt haha. men roligt va de. =)

Nu ska jag till skolan snart, inte lika roligt precis. Idag äe en pluggdag. Har biologi prov imorgon. usch.
Nu väntar frukosten.

Kraamar
Anita

Ladda ladda,

Hemma =) äntligen. Lång skoldag idag.

Kommer till skolan och min mentor (lärare) kommer fram och undrar om jag inte kan gå till högstadiet (ligger 5min ifrån)
och berätta lite om vårt gymnasium och naturlinjen. Och jag skulle dit på en gång. inga förberedelser, ingenting. Paniiik!! Kunde inte säga nej heller. Går dit. Går in i salen. och vad väntar där?! jo, minst 100 högstadie elever. Mer panik, ångest. Jag vet att de är yngre o allt. men ändå. Jag förväntade mig det värsta. men det gick jätte bra =) förklarade varför jag valt linjen, varför de borde välja den och lite till. fick även med några skämt lite här o var. som tur va så skrattade de. annars hade de ju varit pinsamt. haha. men det var en klar presentation. Jag kan somna stolt idag hehe.

En sak som förvånade mig var eleverna. Var vi också så högljudda och kaxiga mot lärare när vi var yngre? De lyssnade inte på lärarna, sa emot och skrek. Är dagens barn mer oförskämda eller har jag växt ifrån det bara?! Kämdes för dem. Va starkt av lärarna att stå ut. pluss till dem.

Nu ska jag på träning snart, basket. oj va det är pirrigt!! det var längesen jag spela basket. Mer än 3 månader sen. oppererade näsan (berättar om de senare) och fick inte riskera att få en boll i ansiktet. Har bara simmat och tränat på friskis sen dess. Fy va dålig jag kommer att vara idag. hahah de e knappt så att jag kommer ihåg hur man skjuter. Dåligt, ja vet. haha jag som varit baskettränare i 2 år.

Oj va skoj de va, att träna barn. de va 97/98:or, killar. De va sååå roligt. Barn e så roliga. kände mig liten igen när jag var me dem. Vi hade jättekul på träningarna. Larvade oss o lekte. men när det var allvar så lyssnade de alltid. Massa lagträffar va de också.  De va så otroligt duktiga. Vann alla matcher. Låg alltid etta (inte för att det är viktigt, med iaf).  Saknar!

Men värkligheten kom ifatt mig och jag hade inte längre tid att träna. Den perioden tränade jag själv i två lag också, damlaget och damjuniorerna. allt tillsammans blev 7 träningar i veckan och minst 3 matcher på helgerna. stressigt, men oj så kul. Jag va tvungen att lägga av för hinna med skolan som blev allt svårare. En basketträning i veckan fick det bli. Det ska bli så otroligt roligt att plocka fram basketskorna och bollen igen =)
Har ni haft en bra dag? 
 
http://kids.nationalgeographic.com/staticfiles/NGS/Shared/StaticFiles/NGKids/Image/basketball_lg.jpg

Nu måste jag åka, önska mig lycka till =)
Kramar
Anita

Framtiden,

Jag går sista året på gymnasiet nu och börjar bli lite orolig för framtiden. Vad ska jag göra efter studenten? Ska jag fortsätta plugga eller börja jobba? Vad ska jag plugga och kommer det finnas jobb när jag är klar? oj oj... huvudvärk!! När jag var liten tog jag alltid på mig mammas klackar, satte på lite smink och låtsades vara vuxen. oj så jag längtade. tyckte det tog så lång tid, att växa upp. ville vara vuxen. Nu vill jag bara va liten igen. Då va livet som bäst. inga bekymmer, bara lek. Jag är bara 18 och redan tänker jag så. vad ska ja säga när ja blir 20, 30, 40? panik! Är väl i någon 18års kris. eller finns de?

Det jobbiga är att det känns som om det är nu som allt gäller. Att fatta bra beslut. Vart ända litet misstag påverkar framtiden känns det som. Allt är nu eller aldrig. Det ska inte behöva va så. Jag är bara 18!! Dethär med högskola...det är nog jobbigast just nu. Vill så jätte gärna utbilda mig till något med mening. Hjälpa andra. Vakna på mornarna och längta efter jobbet. För tycker man om det man gör är det ju inte riktigt ett jobb. det blir väl mer som en hobby. Men jag vill hjälpa andra, det vet jag. Det spelar ingen roll hur jobbig dagen har varit eller hur skitigt jag mår, får jag någon annan att må bra så mår ja bra jag me. Socionom, det är drömmen. Jobba med tjejer som är i min situation nu. eller kanske hjälpa missbrukare. Men först gäller det att fixa sitt eget liv...

Sen är det ju pressen hemifrån också. Jag är den första i släkten som tar studenten (här i Sverige iaf). Alla tror att jag ska gå ut med 20.0 (topp betyg) och bli läkare. Det finns inget annat för dem. Press!!! satt och diskuterade med min pappa om jobb för ett tag sedan. Jag o pappa kan bara prata om skola o jobb. försöker jag med något annat vänder han det till ngt som har med skolan att göra. Tex. jag kan säga att en tröja är fin. Han svarar: Jo då, men det är inte stilen som räknas, det är kunskaperna. Allt ska handla om skola, plugg och framgång. sen jag lärde mig att prata.
iaf, ungefär såhär såg vår konversation ut:
Pappa: Ni måste plugga hårt, göra ngt bra av ert liv. Bli läkare, advokater... göra oss stolta.
Jag: (tystnad)
Pappa: Tänk om jag hade blivit läkare. min mamma skulle stolt kunna säga "Min son är läkare".
Jag: men varför kan hon inte bara vara stolt över att ha dig. du gör allt för henne och din familj.
Pappa: jo, men det skulle vara bättre om jag var läkare.
Jag: (tystnad)

Kan ni förstå vilken press!?! Jag sa att jag ville bli socionom. Alla kollade på mig som om jag var helt galen. Oj vad klagar mycket nu. men ibland e de skönt att få ut allt. Känner ni också press ibland? å efter det kommer stressen också...men det är en annan historia :p

Vill bara berätta en sak till. Anledningen till varför jag vill hjälpa andra...
Jag är på väg till träningen. Helt sliten o har precis hetsätit. mådde rakt ut sagt skit. På vägen ser jag en man, en hemlös man. Han sítter på marken med handen utsträckt. hoppas på att någon ska ge honom pengar till mat. Alla går bara förbi. ignorerar honom. Jag rotar i fickan och hittar 20kr. ger dem till mannen. Jag kan på fullaste alvar säga att jag aldrig sett en så glad person i hela mitt liv. han for upp o kramade mig och började nästan att gråta. För 20kr. Det var som om jag räddat mannens liv. Just i den stunden inser man hur bra man har det. allt annat spelar ingen roll . Det var en så stark men så obeskrivlig känsla. Att se honom så glad. Jag var glad resten av den dagen.



Ha det bra allihopa. Hoppas ni fattade ngt av inlägget haha. oj va ja babblar..
Kramar
Anita

Dilemma,

Tjoho, nu är jag tillbaka från skolan.
Det var bara en lektion idag, svenska. Jag skulle redovisa, bokredovisning. Hjalmar Söderberg, Den allvarsamma leken. Ganska bra bok faktiskt.
Men grejen är att jag hatar att stå framför publik och prata. Det är det värsta jag vet i skolan. Det är min enda fobi. Jag ligger hällre i en låda med småkryp, kysser en orm och äter maskar än att göra en stor redovisning. När jag var yngre, lågstadiet, darrade jag hela engelska lektionerna för på slutet skulle vi ha högläsning. jag var en av de bästa där, men ändå var de det värsta jag visste. Nu läser vi psykologi och fyfan vad man kan känna igen sig ibland. Vi läste om socialfobi och oj.. jag fick ett namn på min rädsla för stora publiker (även små). Nu när vi läst klart om de känner jag inte så stor rädsla faktiskt. När man får ett namn på något går det så mycket bättre att hantera det. Så idag stod jag framför klassen, stark och självsäker och drog min redovisning. Grattis till mig =) Det firades med en ny dyr läppbalsam från the body shopp hehe.

Nu sitter jag ensam hemma. Fy så obehagligt. Inte för att jag är rädd för någon eller något. Jag är rädd för mig själv. Rädd för att jag ska göra mig själv besviken. Hetsäta. Har ni kännt så? varit rädda för er själva? obehagligt!

Iaf, nu till det jag skulle skriva egentligen. Min tid på friskis o svettis e slut. Jag spelar basket en gång i veckan och simmar en gång. men jag behöver mer. Jag måste ha något mer. Boxning eller yoga? Pilates eller någon kampsport? Eller kanske ett nytt kort på friskis?! Vad ska jag göra? Hjälp!!!!


Kramar
Anita

RSS 2.0