Go go go go!!!

Jag måste få MVg på det här, för då får jag det i slutbetyg. Om jag inte får det kommer mitt snitt att gå ner med 0,2. och jag måste få MVG på det där, för då går mitt snitt upp med 0.4. Och jag måste få bättre på det där för då kommer jag över 17. Och jag måste göra bra här för det är slutprov. och jag måste redovisa det där och skriva det där och blablablabla...

Ja så har mina dagar sett ut. Bara massa betygs och skoltankar. Usssh vad man trötnar. Men det är ju bara 44 dagar kvar. 44!!!! shiiiiiit!!! sen då? vad händer sen? nä, det vet man inte heller...

Det är riktigt påfrestande. Att känna av stressen, utan att falla tillbaka i gamla dåliga vanor. Ja ni förstår vilka. Men jag har gjort allt för att klara mig. Efter skolan går jag till bibblan och pluggar, därifrån åker jag direkt till ngn sen träning. När jag kommer hem är klockan vid 21.00, och då måste jag duscha snabbt och lägga mig. och så har det varit. runt runt runt. Allt för att undvika att hinna tänka på hur stressad jag är. Det har fungerat. Men inte idag. Idag gick det inte så  bra. Jag har fysikslutprov imorgon. Så jag va tvungen att skippa träningen för att plugga extra. Ja då kom tankarna ifatt mig. Faaaan!!!!   Aja nya tag imorgon!


Lite såhär ser det ut, fysiken:

Ljusmaximum, gitter                                                      Våglängd & frekvens

dsinӨ=nγ   d=Gitterkonstanten        c=fγ      c=3*108

Ljusminimum                                    Brytningsindex, n

dsinӨ=(n-1/2)γ                                cx=cluft/nx

Gitterkonstanten                                Hookes lag

d=1mm/x   x=antal platser                F=kx k= fjäderkonstant x= förlängning

Өökar à γökar                                                      Energi i fjädern

                                                                                       W= kx2/2

Våghastighet                                                                  Period

V=fγ = γ/T                                                                    T=1/f

Reflektionslagen                                                    Brytning

ai=ar                                                                               a2<a1 , γ2<γ1 , v2<v1 , f2=f1

Nodlinjer

γ/2=BP-AP          2a: 3γ/2 , 3:a 5γ/2 , 4:e 7γ/2


En liten del av det, en mycket liten del av det....


Jag är så trött på allt nu. Vill bara lägga av, men ändå inte sluta. Det är motstridiga känslor. Jag vill inte plugga på gymnasiet mer. Men jag vill gå kvar där för att det är tryggt. Universitet. Det känns så läskigt det ordet. Universitet.

Nu ska det lyssnas på GLAD MUSIK, så jag inte blir deppig. Det är några sidor som ska läsas innan läggdags.

Fysikboken here I come...

På gränsen till missbrukare,

När jag hittar ngt som jag tycker är snyggt. Ja då måste jag köpa det i alla möjliga färger och former som finns.

Hittade ett linne i H&M, det köptes i 3 olika färger.
T-shirt på H&M, köptes i 2 olika färger.
Jeansleggins från Veromoda, 4 par.

Ja listan kan göras hur lång som helst.

Mitt senaste beroende:
VERO MODA Ninna jacket - ash grey

Jacka från VeroModa. Jag har den i rosa/orange och grön. Men jag vill ha den gråa me!!! Hittar den bara inte.
haha nää det här måste jag sluta me.

Dags att Zzzzzz...

Gonatt

Det var länge sen,

Idag va jag på spinning. Wiee.  Så himla skönt! Har inte vart där sen förra tisdan. Saknade! och hade inte ätt min gubbe på mer än två veckor. Saknade snyggingen! haha

Det måste vara den mest härliga känsla. När man tror att man inte orkar mer, när man bara vill ramla ihop och somna. Men så släpps endorfinerna ut i kroppen och det känns som om man kan fortsätta hur länge som helst. Underbart! Helt underbart!

Satt och tänkte på det jag skrev i förra inlägget. Fan att man ska vara så himla ytlig ibland. Vilken idiot man kan vara. Nu ska han ändå åka iväg och göra lumpen snart, och jag kanske får åka iväg någonstans för att plugga. Det är för sent nu. Att jag ska vara så jäkla petig och så dålig på att släppa in folk. Han kanske är klassens clown. So what?! Han är den mest perfekta clownen. Ska jag ge mig, släppa mina jobbiga ideal? Eller kanske bara köra säkert, same old? Tankar tankar tankar..

En låt till de:
Coldplay - Lovers In Japan

Inte förväntat,

Idealbilden av killen man vill ha är en jättelång, lagom muskulös, brunett med en snygg solbränna. En jordnära kille med humor och stora ljusbruna ögon. Någon man kan krama och känna sig trygg hos. Någon man kan sitta och prata med i timmar utan att känna av att tiden går. En romantisk kille som går med en på långa promenader.

Men så sitter man där en dag och kan inte ta bort blicken från den mest motsatta killen någonsin. Han sitter där, lika lång som en själv, spinkig, blond och blek. Världens spralligaste, galnaste och barnsligaste person. Han har alltid varit kul att bara skoja med, men så säger han något, gör något som får det att bara klicka i huvudet. Något som får fjärilarna i magen att vakna till liv igen. Han är underbar.

Men det går ju inte. Det kan inte vara så. Han passar inte in. Han passar inte in i den bilden jag tänkt mig. Det kommer bara bli konstigt. Se konstigt ut. Jag kommer vara längre än honom på fester om jag har klackar. Såna konstiga och dumma tankar.

Har ni vart med om den känslan. Att plötsligt händer det, men inte alls som man förväntat sig att det ska vara?! Vad gör man?

kvällstankar.

Till det: Kvällsmusik.

Matthew Perryman Jones- Save You


Doctor doctor!

Iblan hinner tiden ikapp en och allt blir bara stress. Så har de varit de senaste dagarna. Gå iväg till skolan eller biblioteket kl 8.00 och komma hem 20.00. Projektarbeteförberedelser.

Idag var dagen här. Dagen för projektredovisningar. Fyfaaan va kul det va och så bra det blev. Vi hade ett ganska så ointressant ämne, men lyckades få publiken att fastna för ämnet ändå. Tuberkulos. Vi va tre i gruppen, O, Molle och Jag.

Har ni sett The Docktors på 4an? Det var vår insperation. Molle va brogramledare, jag var läkare från smittskyddsinstitutet och O var barteriolog. Programmet började som alla andra program på tv med musik och bilder (vad det nu heter?!) och fortsatte med en blandning av fakta och tittarfrågor. Vårt program hette Fråga Doktorerna. Under programmets gång fick vi in massa samtal och mail (alla förinspelade, som spelades upp) som vi svarade på. Så de hela vart en blandning av fakta, humor och självdistans. Riktigt kul. Pappa va där. Pappa är riktigt stolt nu. Har går runt och skryter om sin "doktor" till dotter.

Låten vi använde till introt (?), vi hade klippt och använde bara refrängen som spelades två gånger:
Thompson Twins- Doctor Doctor

Den sätter sig i huvudet eller hur?! Doctor doctor, can't you see I'm.....lalalala


Jag ska inte gråta nu,

Vad jag än gör och hur jag än gör det så blir det inte tillräckligt bra. Det ska alltid klagas. Vart jag än går eller vart jag än mig vänder får jag höra samma jävla skit av er. Aldrig har jag haft ett helt vanligt normalt samtal med er. Aldrig. Det enda jag får höra av er är samma jävla meningar dag ut och dag in. Städa ditt rum! Gör inte så! Varför va du ute så länge?! DU har blivit tjock! Varför fick du VG och inte MVG?! och när ni väl säger dethär till mig kan ni inte göra det i en normal ton. Nej ni ska skrika och höja rösten. Som om det ger er mer makt. Som om jag respekterar er mer då. Det gör jag inte. Jag pratar mer med främlingar jag stöter på i kön på ICA än med er. Receptionisten på Friskis har haft ett längre samtal med mig än vad ni har. Ni vet ingenting om mig. Ingenting. Varför? Jo för att ni inte frågar. Och när jag känner att jag vill dela med mig av något, ja då ska ni överreagera, vrida och vända på det och kritisera mig. Jag önskar jag kunde prata med er. Men en vägg ger mig mer respons. Jag är trött på det här. Men det är inte min uppgift att förändra det här. Det kan jag inte. För om ni inte bryr er, om inte ni ser att att det är något som är fel, varför ska jag ens försöka?! Jag ska inte gråta nu. Jag vill inte gråta nu. Jag försöker bli av me de problem jag redan har och ni gör det bara värre. Fan de problem jag har är nog på grund av er. Jag får mer bekräftelse och respons av maten än av er. inte konstigt att det är som det är. Nu kliar fingrarna ordenkligt. Fyfaan vad jag hatar det här.

Smile,

Det gick bra idag. Inga taskiga kommentarer i kyrkan. Sen vart det besök hos mormor. Bästa mormor!!

En sak jag tänkt på mycket är ordet kompromissa. Det finns inte längre. Inte här där jag håller hus iaf. Om någon inte får som de vill.. ja då tar de det så hårt... Då har de "svalt sin stolthet" eller blivit "kränkta". Vad är det med er människor?! Ibland får man som man vill, men ibland måste ju andra också få som de vill. Bara för att du gick me på att gå till ett fik som din kompis ville gå till och inte du, ja då betyder det inte att du svalt din stolthet. Det kallas att kompromissa!! Kompromissa, glöm inte det ordet. Det finns! Kom igen nu, allt ska väl inte ses från den värsta möjliga vinkeln. Inte konstigt att vänner blir ovänner över ingenting.

Ähh.. nu är jag trött. ovanligt trött. orkar inte reflektera över det där. Även om det är värt en tanke.

Idag skulle Alexander Schulman signera ett gäng böcker, 1386 st för att vara exakt. En av dem ska hem till mig. Har väntat på att den ska komma ut sen han skrev i sin blogg att han börjat skriva på den. Inte för att jag är besatt av just Alex. Men fyfaan vad han skriver bra!! Den mannen kan använda orden rätt!

Nu ska jag lyssna på Pete Murray - Smile (hittade ingen bättre version tyvärr)  och  sova gott :)

Kram


Palmsöndag,

Vi har många traditioner. Idag är det palmsöndag. På palmsöndag går vi till kyrkan. Alla är finklädda. Barn har stora ljus som de knappt kan hålla i själva. Ljusen är dekorerade med blommor, rosetter... ja allt möjligt. I slutet av gudstjänsten tänds alla ljus och man går på led runt kyrkan. Det ska väl representera Jesus färd in i Jerusalem?

Jag brukar tycka om det här dagarna. Alla samlas och man träffar på vänner och släckt man inte träffat på länge. Men idag är det inte riktigt samma känsla. Jag vill inte gå. Jag orkar inte klä upp mig och gå dit. Jag kommer inte känna mig fin och alla kommer titta på mig och tänka att jag gått upp i vikt så som min mamma och mostrar. Jag vill inte.

Det är det värsta med de här dagarna. Att människor kommer fram och ska berätta allt de tycker och tänker. "Va stor du har blivit Anita, men du har blivit tjockare också". "Va fin du är Anita, men du har gått upp i vikt ser jag".  Jag orkar inte, jag vill inte. Jag vill inte synas, jag vill inte bli sedd.

Det är synd att det ska behöva vara såhär. Att människor vänder det fina tillfället att fira något till ett tillfälle att tävla om vem som har finast kläder, finast ljus och finast... allt. Det är synd.

Men jag är glad idag iaf. För min sis fyller år så klart!!! och så fick jag en superfin teckning av Sunshine (en kille från skolan i Estland). Han hade gjort en seriefigur av mig :D Jag skulle få den dagen vi åkte, men han glömde den hemma. Så jag fick den mejlad. Supergulligt! Tack sunshine!


Liknar det mig? Jag tycker han är superduktig! :D

Nu ska jag städa och ha lite ångest över vad jag ska ha på mig till kyrkan.

Puss på ER,
Anita


Hipp hipp HURRAAAA...

... för det är min SIS FÖDELSEDAG!!!



Ja, må hon leva!
ja, må hon leva!
ja, må hon leva uti hundrade år!
javisst ska hon leva!
javisst ska hon leva!
javisst ska hon leva uti hundrade år!
Ett fyrfaldigt leve för Sari!
hon leve!
Hipp! Hipp! HURRA! HURRA! HURRA! HURRA!

Ett stort grattis till dig gumman!!!! Hoppas du får en helt underbar födelsedag!!
Loveee!!

Det är ingen annans fel,

Äntligen hemma. Har inte varit hemma på hela dagen.

Först va de skola och sen va det så fint väder så vi vandrade vidare till ett fik, mina vänner o jag. Pratade ut lite. Jag sa inte så mycket, som vanligt.

Men det va så skönt att komma ut, så ingen av oss ville hem. Vi vandrade vidare till donken. Från ingenstans valde jag att berätta om mitt problem. Chockade vart dem. Riktigt chockade. Två började gråta och en tappade hakan. Jag vill inte att någon ska gråta för mig. Men nu vet jag att de bryr sig. Det var skönt. Jag sa att jag mådde bra nu. Det gör jag. bättre iaf.

Jag berättade om mina mörka dagar hemma och jag förklarade varför jag inte alltid velat gå med ut. Jag berättade att jag kände mig obekväm i mig själv, nästa äcklad ibland. Jag förklarade att jag saknade mitt gamla jag och att jag saknade att bara få skratta helhjärtat igen. Att jag saknat att vara den alltid flummigaste och gladaste. Klassens clown. De lyssnade och tog in. De förstod.

Sen förklarade de att de kände sig som dåliga vänner. Dåliga vänner för att de inte märkt något. Dåliga vänner för att de lagt lite små taskiga kommentarer om andra med ätstörningar, utan att veta att jag led av en. Det är inte deras fel. De kunde inte ha vetat. Det sa jag. Jag är för bra på att dölja saker. De kunde omöjligt ha vetat.

Det känns bra nu. Jag vill kämpa vidare nu.

God natt

jag bangar inte på utmaningar ;)

Jag har blivit utmanad av min söta sis, Sari. Jag svarar självklart :D

Vilken mat äter du ofta?
Mörkt bröd. Älskar mörkt bröd, riktigt mörkt med frön.

När du är på kalas, är du den personen som sitter, eller hjälper du till med att duka av?
Hjälper alltid till. Det finns en anledning till varför jag kallas Mamma-mö. (mö står för mellanöstern, lång historia) :P


Var sitter du helst när du bloggar?

I min säng. Min stora härliga säng. Love it!!


Köper du triss-lotter?
Nae, aldrig. Har lärt mig att det inte lönar sig. Min tur har försvunnit.

Vilken stad eller land har varit din bästa semester?
Spanien, helt klart! Semester med familjen när jag va ca 12år. Bästa!

Ni som vill ta till er utmaningen, gör det! :D

Kram på Er,

Anita


Minnen,

Jag sitter och ser på film, Inside man. Jag minns...

Det var jag, mamma, pappa och lillebror. Hela familjen. Vi va på bio, alla tillsammans. Vi såg på en film. Den bästa filmen jag någonsin sett. En film jag fortfarande efter mer än 5 år mins som den bästa film jag sett. Nu sitter jag här. % år senare och ser på samma film. Jag är inte lika imponerad.

Jag inser. Det var inte filmen jag tyckte var så bra. Det var personerna jag såg på film med. Det var känslan den dagen. Dagen då alla i familjen var lyckliga och satt och såg på film tillsammans. Inside man.

Jag sitter här själv med min dator och ser på filmen. Den tilltalar mig inte. Jag häpnas inte, så som jag gjorde senast den spelades. Men jag ser på den iaf. Jag ser på den och mins. Jag mins och saknar.

Inside man kommer alltid vara den bästa film jag sett.

Bäst att lyssna på mamma,

Igår var jag så trött på de jag skrev om innan, så jag va tvungen o ventilera lite snabbt. Mamma blev mitt offer. Hon förstod. Hon höll med mig.

Men nu är det så att en av tjejerna fyller år snart, om några dar. En av tjejerna som jaa... är mycket lik den andra. Mamma tycker inte att jag ska med ut. Hon låter mig inte gå med ut. Jag vill inte med. Vi får se.

Men, det va inte det jag ville ha sagt. Det jag ville skriva om va något roligare. FÖDELSEDAGAR!!! wii. Jag tycker inte det är själva dagen som är kul, utan att man påminns om de år man levt. De tidigare dagarna då man va liten. Då det man ville ha på födelsedagen va dockor och massa godis. Då man va ung och sprang runt och lekte prinsessa. Älskar de dagarna. Så på födelsedagar tycker jag man ska minnas och fira de gångna åren. Jag saknar de åren. Då man va liten och satt i sandlådan. Ingenting kunde påverka en. Allt va sååå bra! Men då spramg man runt i mammas skor och önskade och bad om att bli vuxen. Alla talade om för en att man borde njuta av barndomen, för man kommer att längta tillbaka. Men nej, man vill bli vuxen. Och nu 13 år senare sitter man och önskar man vore 5 år igen. Men varje ålder har väl sin skönhet. och istället för att sitta här och önska att jag vore 5 år så borde jag njuta av att vara 18, för annars kommer jag sitta där när jag är 40 och längta tillbaka till just denna dag.

Konstiga tankar.


Det går inte att rädda,

Jag är trött på själviska människor som manipulerar, ljuger, pratar bakom ryggen på en, lämnar ut en när det gynnar dem och sen kallar sig mina vänner. Fyfaan vad jag är trött på det! Och mest av allt är jag trött på att bara ta det och låta dem trampa över mig. Tag är trött på det. Nu skiter jag i det här. Jag skiter i att jag kännt den här personen i 12 år, jag skiter i att vi bor i samma byggnad och jag skiter i att våra familjer är vänner och att vi går i samma skola. Jag ska stå upp för mig själv nu. Inte låta en arrogant, envis och helt hopplös person trycka ner mig längre. Jag tänker inte sitta och le när  hon framför andra och mig lägger sina taskiga komentarer om mig. Nu släpper jag det här. Nu finns hon inte för mig längre. Jag är trött på det här. 12år av skit får räcka. Det är när man får ricktiga vänner som man märker attt det sättet man blivit behandlad på inte är rätt och nu ser jag det. Klart och tydligt, ser jag det.

Att lägga taskiga pikar om sina vänner avslöjar ett eget däliga självförtroende och ens avundsjuka. Jag tyckte synd om henne. Jag stöttade henne när hon beehövde det. Jag teg när hon smutskastade mig och när hon hånade mig och mina vänner. Men när en person börjar sabotera för mig, då får de fan räcka!! Den här personen kommer få ett hårt liv. Ett liv utan vänner eller familj. Jag önskar ingen olycka och jag brukar alltid säga att människor inte handlar elakt frivilligt, att det finns något i grunden till det. Men fyfaan vad jag är trött nu. Jag är inte arg, jag är inte irriterad eller ledsen. Det förstod jag för 5år sedan, att det inte hjälpte. Nu är jag bara trött. Jag skiter i det här. Vissa människor ska man bara inte lägga sin energi på.

Jag går vidare nu.

Andas ut,

Oj vad jag har saknat att skriva här. Det är inte att jag inte har haft något att skriva. Jag har bara haft så fullt upp. Det tar aldrig slut. Hur svårt kan de va att bara sätta på datorn och skriva ett inlägg, Det tar väl inte så lång tid? Men de funkar inte så för mig. När jag skriver här vill jag skriva långa texter som tar tid. texter som jag måste tänka på ett tag innan jag publicerar. personliga texter. Jag saknar de texterna. De kommer nog tillbaka snart.


Svenska nationella idag. Det skulle skrivas en krönika om hur människans utveckling och personlighet präglas av arv och miljö. Jag blev överlycklig. Det här tycker jag om. Ivrig började jag skriiva. Jag skrev och skrev. Mina filosofiska och psykologiska tankar svävade. Ord efter ord, mening efter mening, sida efter sida. Fem timmar senare var jag klar. Kollar på uppgiften och ser... man ska skriva krönikan ur naturvetenskapernas synvinkel. Ni vet DNA och arvsanlag och gener. Jag har fått me ett stycke om det bara. Allt annat är ur ett annat perspektiv. Woops! Men det var kul att skriva iaf, även om inte produkten blev som den skulle.

snart kommer ett långt inlägg.

skriver snart.
Hej

Anita

RSS 2.0