Dagen slut,

Då var det dags att gå och lägga sig. och gissa vad?! klockan har passerat 21.30. det kan bara betyda en sak, det var en "bra" dag idag. Inget överdrivet kaloriintag, ingen spya och ingen ångest. eller jo, ångest över det där med föräldrarna. de båda kom o pratade med mig idag. frågade hur jag mådde och om det var något jag ville berätta osv. självlart så log jag skakade på huvudet och sa att ja bara var trött. Fyfan va ont det gör att behöva ljuga. men att erkänna sanningen gör nog mer ont. Hoppas ni haft en bra dag. har ni?  Nu hoppas jag på fina drömmar =) Imorgon väntar skolan.
 
Lämnar er med lite nattmusik, Michael Stipe och Chris Martin - In the sun
Här kan ni lyssna:
http://www.youtube.com/watch?v=jx6v7MH2wuA


God natt =)
Kramar
Anita

Att vara en plåga,

Såhär ser mina helger ut nu den senaste tiden:
Vaknar vid 10.00
Sitter själv i ett rum vid tvn eller datorn
Pratar inte med någon och svarar kort när de frågar något
säger att jag är upptagen om vänner ringer
sover vid 21.30

Jag orkar inte mer än så, jag låter inte mig själv orka mer än så. Jag går runt som en jävla zombie och det plågar mina föräldrar. Jag ser det i deras ögon, hur de lider med mig även om de inte vet vad som är problemet. eller nej... jag tror nästan att de lider mer än vad jag gör ibland. Men jag kan inte förklara för dem. jag kan inte berätta hur jag känner för dem. jag kan inte göra dem besvikna även om jag vet att de pinar dem mer att inte veta sanningen. men jag kan bara inte. De skulle förstå, de skulle hjälpa mig, det vet jag. men varje gång jag öppnar munnen för att säga något blir jag helt stum. Hur gör man? Hur förklarar man för sina föräldrar att deras (i deras ögon perfekta) dotter kämpar med bulimi? Jag kan bara inte.. Jag är för svag, för feg.


Anita


Ensamheten,

Jag är omgiven av hur många underbara människor som helst. Jag har vänner, familj och andra bekanta men ändå känner jag mig så ensam ibland. som om det är något som saknas. ett tomt hål. Jag kan sitta på släktträffar och alla pratar med mig men ändå känner jag mig så ensam. Vara med vänner, gå ut o festa men endå finns ensamheten. vad är det? hur kan jag få den att försvinna? Brukar ni känna så? Jag kan vara hur glad som helst, men det finns fortfarande där. den obehagliga känslan. det går inte riktigt att beskriva...

Anita


Info. -Tjejzonen

Gomorgon =) Eller de flesta av er sover väl fortfarande. Någon vaken? Här kommer lite info om tjejzonen...

När jag mådde som sämst gick jag till skolkuratorn. Hon hänvisade mig till tjejzonen. Jag hade ingen aning om vad det var först och jag önskar att jag visste att det fanns tidigare...

Tjejzonen är en plats där tjejer kan söka hjälp och träffa nya människor. Man kan tillexempel:

- Få en mentor
- Träffa en storasyster
- Gå på stödsamtal
- Få plugghjälp
- Chatta med volontärer på öppen linje (msn)
- Skicka in dikter och krönikor
- Få hjälp med ätstörningar
... och lite till.

Illustration av Johanna


Läs mer på www.Tjejzonen.se

Jag tycker det är en jättebra sida. Det finns något för alla och man är alltid välkommen. Är man över 20 kan man också bli volontär. Kika in där =)
Jag hade en mentor förra året. Det var något skolexperiment. Om det gick bra skulle de börja erbjuda eleverna mentorer. Min mentor var en lite äldre man som var jätte framgångsrik och supertrevlig. Men man kunde inte prata med honom om allt. Därför är det bra o söka mentor på tjejzonen.  Där är det tjejer som har varit i samma situation som en själv. de förstår vad man gått igenom. Är det inte helt fantastiskt att de ställer upp?

Nu väntar frukost. Ha de såå bra =)

Kramar
Anita


Lycka,

Vissa dagar känner man bara lycka. Man vill hoppa upp och ned och dansa runt hela huset. Idag är en sån dag. Ja ni ser  hur humöret kan svänga från dag till dag. Ena dagen hetsäter man och då vill man bara försvinna (igår) och dagar som idag känner man bara ren lycka. Kunde inte ha klarat dagen såhär bra utan er, alla besökare och speciellt kommentarerna. Att veta att det finna någon som bryr sig och kan till och med ta sig tiden att skriva en stöttande kommentar gör att man inte ger upp, man fortsätter att kämpa. Tusen tack!
Hur va er dag?


Haha, känner mig lite så =)

Kramar
Anita


Info. -AA

Förra veckan kom det två representanter (Elias & Sandra kan vi kalla dem) från AA (Anonyma Alkoholister) till vår klass för att berätta lite om sig själva. De båda var nyktra alkoholister. Så starkt av dem!

Elias berättade om sitt liv och hur han hamnade i sen situationen han gjorde. Han var adopterad och hade hela sitt liv känt sig utanför, som om han inte passade in. Men så hittade han fotbollen. Han tränade 5 gånger i veckan och till slut nådde han toppen. Under den perioden hade han prövat att dricka på en fritidsgård. Han blev berusad och helt plötsligt verkade allting vara såååå bra. Han vågade prata med andra och kände sig som en i gänget. Den känslan glömde han aldrig. Väl uppe på toppen av sin fotbollskarriär sabbade han den genom att börja röka. Han blev kickad ur laget, vilket för honom var en lättnad. Han hittade en ny hobby som fyllde tomrummet, musik. Han åkte till USA och spelade i ett framgångsrikt rockband. Under tiden drack han konstant och utvecklade ett beroende. När alkoholen slutade att ta (kroppen utvecklar en sorts immunitet) började han med droger. Tillslut blev han kickad från bandet och begav sig hem till Sverige igen. Här började han med Heroin... Flera gånger åkte han in på sjukhus och varje gång han vaknade upp önskade han att han inte gjort det. En fredag tog han en överdos och vaknade inte upp förs än på söndagen. Då bestämde han sig för att söka hjälp. Han gick på ett AA-möte. Det var 3 år sedan. Han har varit nykter sedan dess. (stort grattis till honom!)

När Elias stod framför oss och berättade om sin historia såg han så otroligt stark ut. Han hade kommit så långt. respekt till honom (och till Sandra så klart).

Sandra berättade lite om AA..

AA, Anonyma Alkoholister är en gemenskap, av män och kvinnor, som delar sina erfarenheter, sina förhoppningar och sin styrka med varandra för att söka lösa stii gemensamma problem och hjälpa andra att tillfriskna från sitt problem, Alkoholism. Det enda villkoret för medlemskap i AA är en önskan att sluta dricka.
Mer information hittar ni på AAs hemsida: www.aa.se
Där kan man hitta nummer till en telejour och tala med nyktra alkoholister.

Känner ni någon som dricker för mycket? Tipsa om AA. Det kan vara riktigt jobbigt att konfrontera någon, men det kan rädda livet på personen. Lycka till =)

Tror du att du är annorlunda?

Kramar
Anita

Tack,

God morgon =)
Vill bara börja med att tacka för kommentarerna. Det värmer så otroligt mycket. Ni har gjort min dag!! Tusen tack! Vaknade upp idag och ville inte gå upp ur sängen. Låg där i två timmar innan jag bestämde mig för att gå upp. Det skulle inte bli en bra dag det här. Men nu... nu är allting bra känns det som. Det kommer bli en bra dag, det är en bra dag. Tack! Ni är bäst!


Pussar&Kramar
Anita


Ångest,

Det gick inte så bra idag. Har varit hemma hela dagen, inga lektioner. Det är det värsta som finns, att vara hemma själv utan något att göra. Det är då hetsätningen inte går att stoppa riktigt. Fan vilken ångest ja har! Man känner sig så liten på något sätt. Misslyckad. Man sitter och ser på tv och allt är bra. Helt plötsligt böjar det, hetsätningsattacken. Man kan inte stå emot. Allt i kroppen säger till en att resa sig upp och bege sig mot köket. Det kliar i fingrarna och det enda som rör sig i tankarna är mat och hur bra det kommer att kännas när man äter. Det är som om någon tvingar en. Jag var tvungen. Nu i efterhand kommer ångesten. Ja vill bara försvinna. Men ja kan inte ge upp. Jag vill inte ge upp. Det får bli ett till besök hos sjuksköterskan på måndag. Det värsta är att man vaknar på morgonen och tänker att idag blir det annorlunda, idag känns allt bara. Men vad ska man göra?! Imorgon är en ny dag och jag hoppas på en bättre sådan.
Hoppas ni haft en bra dag iaf..

Kramar
Anita

Info. -Hetsätning

God morgon. Ny dag, nya möjligheter =)
Här kommer lite information om ätstörningen hetsätning...

Hetsätning är ett tvång att äta stora mängder mat. Tvånget kommer ofta i en  attack, men det händer också att man äter nästan utan uppehåll i en eller flera dagar (varje dag i mitt fall). Man känner stor ångest efter och försöker vanligen göra sig av med det man ätit efter själva hetsätningen.

Man kräks ofta upp det man ätit eller så använder man även stora doser laxermedel för att snabbt tömma tarmen. Om man inte kan göra sig av med maten direkt, försöker man istället fasta för att i efterhand kompensera för hetsätningen. Det är också vanligt att man motionerar kraftigt för att göra av med maten.

Det är omöjligt att motstå tvånget att hetsäta, även om man försöker och hur stark man än är. Självförtroendet sjunker och det är vanligt med depressionsperioder och självmordstankar efter det ständiga misslyckandet.


Hetsätningen sker ofta i avgränsade episoder, som man brukar kalla för hetsätningsattacker. Ibland kan hetsätningsattacken komma plötsligt, utan förvarning eller utlösande orsak. Men det är vanligare att hetsätningen är mer eller mindre planerad. Ofta känner man på sig att en hetsätningsattack är på väg.
Källa: www.lilly.se

Kanske ngt man ska läsa?!

Så som i texten ovan såg  min vardag ut. Hetsåt varje dag, kräktes ibland, tog laxeringsmedel och sportade som en galning. Jag har  falligt tillbaka någon gång men det är så mycket bättre nu. Har klarat en hel vecka utan att hetsäta. Bästa veckan på två år! Våga ta hjälp ni med, vad det än gäller. Grunden till mitt hetsätande berodde på massor med stress och press utifrån. Det jag lärt mig nu är att det är okej att misslyckas ibland. Man behöver inte alltid vara bäst och på topp.
Fler info-inlägg om annat kommer.

Ha det Bäst! =) (glöm inte att ni kan maila, [email protected])
Kramar
Anita


Att våga,

Jag kanske ska börja berätta lite kort om mig själv...
Jag är en tjej på 18år som går sista året på gymnasiet. Jag trivs bra där. Bra betyg, många vänner och en underbar familj har jag också. På fritiden idrottar jag, eller "idrottade" kanske ja ska säga. Börjar bli lat och skippar en hel del träningar (inte bra!!, ska skärpa mig!). Ber man mina vänner beskriva mig skulle de nog säga: glad, possitiv, sprallig, energirik osv...  ja, mitt liv verkar vara helt perfekt för de i min omgivning. Men vad är haken undrar ni!? Det finns ju alltid en hake i alla bra historier och här är det inget undantag...

Jag har en ätstörning. I snart två år har jag kämpat med mitt hetsätande och det blir bara värre och värre. I två år har jag gråtit mig till sömns utan att någon vetat om det, utan att söka hjälp eller stöd. Jag kämdes så otroligt mycket, och gör det fortfarande till en viss del (vilket man inte ska göra egentligen!!). Ångestatackerna jag fick när jag ätit gick så långt att jag inte längre ville gå ut ur huset. Jag blev depremerad och orkade inte fortsätta leva på det sätt jag gjorde. En förändring skulle ske!

För en vecka sedan kontaktade jag skolans kurator och skolsköterskan. Jag berättade min om situation. Vilken befrielse det var!! Aldrig kunde jag tro att jag skulle må så mycket bättre av att bara berätta om mitt problem för någon. Sedan dess har jag pratat med min bästa vän och min kusin om det, och jag har inte mått bättre på år! I en hel vecka har jag inte hetsätit. Helt ofetbart, jag om brukade hålla på hela dan, varje dag...

Så vad vill jag med denna blogg? jo, jag vågade inte söka hjälp för ett problem som jag hade (har) och det finns många fler som sitter i samma situation. Inte bara när det gäller ätstörningar. Man vill ha hjälp men man vågar inte be om den. Det kan ju kännas lite obehagligt att söka professionel hjälp, så varför inte ta hjälp av varandra?! Vi kan alla stötta och hjälpa varandra. Våga!

Så hjälp andra, och dig själv, genom att dela med dig av dina problem, det du vill förbättra. Få stöd och ge stöd. Vi kan fixa det tillsammans. Man är aldrig ensam...

Berätta, ställ och svara på frågor och dela med dig av dina tankar i kommentarsfältet. Vill du berätta din story? maila den den till [email protected] så publicerar ja den som ett inlägg. Alla som vill är självklart anonyma.


Tack
Anita

Välkommen till VÅR nya blogg!

En blogg för mig, dig och alla andra som vill skriva av sig och må bättre. Eller för de som bara vill ha lite information om lite blandat =)

RSS 2.0