Info. -AA

Förra veckan kom det två representanter (Elias & Sandra kan vi kalla dem) från AA (Anonyma Alkoholister) till vår klass för att berätta lite om sig själva. De båda var nyktra alkoholister. Så starkt av dem!

Elias berättade om sitt liv och hur han hamnade i sen situationen han gjorde. Han var adopterad och hade hela sitt liv känt sig utanför, som om han inte passade in. Men så hittade han fotbollen. Han tränade 5 gånger i veckan och till slut nådde han toppen. Under den perioden hade han prövat att dricka på en fritidsgård. Han blev berusad och helt plötsligt verkade allting vara såååå bra. Han vågade prata med andra och kände sig som en i gänget. Den känslan glömde han aldrig. Väl uppe på toppen av sin fotbollskarriär sabbade han den genom att börja röka. Han blev kickad ur laget, vilket för honom var en lättnad. Han hittade en ny hobby som fyllde tomrummet, musik. Han åkte till USA och spelade i ett framgångsrikt rockband. Under tiden drack han konstant och utvecklade ett beroende. När alkoholen slutade att ta (kroppen utvecklar en sorts immunitet) började han med droger. Tillslut blev han kickad från bandet och begav sig hem till Sverige igen. Här började han med Heroin... Flera gånger åkte han in på sjukhus och varje gång han vaknade upp önskade han att han inte gjort det. En fredag tog han en överdos och vaknade inte upp förs än på söndagen. Då bestämde han sig för att söka hjälp. Han gick på ett AA-möte. Det var 3 år sedan. Han har varit nykter sedan dess. (stort grattis till honom!)

När Elias stod framför oss och berättade om sin historia såg han så otroligt stark ut. Han hade kommit så långt. respekt till honom (och till Sandra så klart).

Sandra berättade lite om AA..

AA, Anonyma Alkoholister är en gemenskap, av män och kvinnor, som delar sina erfarenheter, sina förhoppningar och sin styrka med varandra för att söka lösa stii gemensamma problem och hjälpa andra att tillfriskna från sitt problem, Alkoholism. Det enda villkoret för medlemskap i AA är en önskan att sluta dricka.
Mer information hittar ni på AAs hemsida: www.aa.se
Där kan man hitta nummer till en telejour och tala med nyktra alkoholister.

Känner ni någon som dricker för mycket? Tipsa om AA. Det kan vara riktigt jobbigt att konfrontera någon, men det kan rädda livet på personen. Lycka till =)

Tror du att du är annorlunda?

Kramar
Anita

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0